G4Media.ro

VIDEO Ţi-a rămas o melodie în cap şi nu ştii cine o…

VIDEO Ţi-a rămas o melodie în cap şi nu ştii cine o cântă? Google permite acum fredonarea unei piese în motorul de căutare

Google a anunţat că motorul lui de căutare te poate acum ajuta să identifici o piesă care ţi-a rămas blocată în cap fără să ştii versurile sau artistul şi fără să ai nevoie de voce bună – trebuie doar să o fredonezi în motorul de căutare.

Începând de la finalul săptămânii trecute, dacă fluieri sau fredonezi o melodie în Google, pe mobil, motorul de căutare poate să o identifice pentru tine. Funcţia este activă în widget-ul Google Search. Utilizatorii trebuie să spună „What’s this song?” sau să apese pe butonul special introdus. Cei care folosesc Google Assistant pot spune direct în microfon „Hey Google, what’s this song?”. Apoi nu trebuie decât să fredoneze.

Melodiile sunt identificate pe baza unor algoritmi de învăţare automată care găsesc posibile potriviri.

Google spune că utilizatorii nu au nevoie de o voce bună. Algoritmii vor identifica mai multe variante şi le vor prezenta.

Potrivit anunţului, fiecare melodie are o amprentă. Când fredonezi o melodie în Google, modelele de învăţare automată transformă semnalul audio într-o secvenţă de numere care reprezintă melodia efectivă. Modelele sunt făcute să identifice melodii pe baza unor surse precum fredonatul, fluieratul, cântatul efectiv, precum şi din înregistrări.

Algoritmii elimină toate celelalte detalii, prcum instrumentatia, timbrul vocii şi tonalitatea. Ce rămâne este amprenta.

sursă: Google

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. pariu, ca Remix Sputnik 2001, nu\/?

 2. L-am testat cu „This is Reebok or this is Nike”! Stie, e destept!

 3. Nu asigura un succes de 100% dar totusi in multe cazuri da rezultate. L-am testat cu succes pe:
  1. La Cucaracha
  2. Ein Heller und ein Batzen ( Heidi, Heido )
  3. Lili Marleen
  4. The Sash my father wore
  5. Giovinezza
  Esec pe Valurile Dunarii al lui Ivanovici, Capriciu Italian al lui Ceaikovski , Colonel Bogey March al lui Kenneth Alford ( Podul de pe Riul Kwai ).

 4. Deci va rog frumus să mă anunțați
  Am auzit mai demult o melodie care începea „si zic ….după mai era cu te iubesc și mereu voi fii cu tine ” de aici nu mai știu,era atât de frumoasă și cred că era sută la sută maneaua
  Va rog mult sa mă anunțați sa o găsesc 🥺🥺🥺🥺

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.