G4Media.ro

VIDEO Stelian Ion: Săptămâna viitoare ar fi de așteptat o sesiune extraordinară…

Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

VIDEO Stelian Ion: Săptămâna viitoare ar fi de așteptat o sesiune extraordinară a Senatului pentru desființarea SIIJ / Mă aștept din partea colegilor de coaliție să-și respecte cuvântul dat

Stelian Ion, ministrul Justiției, a declarat că va discuta în coaliția despre o sesiune extraordinară a Senatului săptămâna viitoare pentru votarea proiectului de desființare a Secției Speciale. Întrebat cum va convinge UDMR să voteze proiectul, Stelian Ion a spus că se așteaptă ca partenerii de coaliție să își țină cuvântul și să respecte programul de guvernare.

 • Cele mai importante declarații ale ministrului Jusstiției după ce Comisia de la Veneția a recomandat desființarea Secției Speciale și eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților:

Dacă am fi adoptat această lege fără garanții suplimentare și fără alte discuții, Secția Specială ar fi fost istorie. E foarte important pentru mine ca odată cu desființarea secției să nu se creeze instituții care se provoace blocaje în actul de justiție. Comisia de la Veneția ne-a spus pe scurt lucruri foarte importante.

Pentru cei care care căutau argumente ca SIIJ să continue, e foarte clar c ene spune Comisia de la Veneția: felicită autoritățile pentru inițiativa de deființare. Nu eeste un lucru nou, Comisia a criticat de la început înființarea SIIJ

E nevoie de ganranții suplimentare pentru magistrați? Răspnsul Comisiei e foarte clar: acele așa-zise garanții reprezintă niște imunități care ar arunca o umbră de îndoială asupra actului de justiție. Aceste garanții suplimentare sunt criticate foarte clar.

Comisia de la Veneția critică avizul CSM în legătură cu avizul pentru legea de desființare a SIIJ

Comisia de la Veneția arată că trebuie refăcută competența DNA. E foarte simplu, se revine la situația anterioară (înființării SIIJ – n.red.).

Cum parlamentul a înființat această secție, tot el o poate desființa. Acest lucru nu poate fi neconstituțional. CCR confirmă acest lucru, că revine Parlamentului acest rol. Având toate aceste chestiuni lămurite, Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nici o grijă. Acesta e mesajul pe care îl voi transmite în coaliția de guvernare. Săptămâna viitoare ar fi de așteptat o sesiune extraordinară pentru desființarea SIIJ

Le solicit colegilor senatori să ia degrabă în discuție acest proiect de lege. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, se vor ridica mari semne de întrebare față de programul de guvernare. Având în vedere confirmarea din partea Comisiei de la Veneția, format din specialiști în drept constituțional, nu văd alte impedimente

Îi mulțumesc premierului Florin Cîțu pentru sprijinul pentru acest proiect de desființare a SIIJ

Avizul primit azi arată că sesizarea Comisiei de la Veneția a fost decizia corectă. Dacă am fi continuat cu proiectul din Camera Deputaților am fi menținut acel mecanism criticat de Comisie (imunitatea magistraților – n.red.). Cred că în această privință dl președinte Orban s-a înșelat, iar sesizarea Comisiei de la Veneția a fost corectă

Dacă guvernul va trimite în Parlament proiecte într-o anumită formă și forma aceea va fi deturnată, nu vom putea vorbi de o reformă. Nu vrem să ne facem că facem reforme, ci refoma trebuie făcută efectiv.

Mă aștept din partea colegilor de coaliție să-și respecte cuvântul dat și programul de guvernare

Nu doar ministrul Justiției ar putea avea o problemă cu eventuala tergiversare a desființării SIIJ, ci și coaliția de guvernare. Ar fi greu de ridicat MCV

Deși a început vacanța parlamentară, parlamentarii pot vota de la distanță. Un astfel de proiect nu presupune neapărat prezență fizică. Nu există nici un motiv să nu se întrunească cvorumul

Este exclus teoretic ca proiectul să pice la CCR, pentru că chiar CCR a decis că Parlamentul e liber să înființeze o astfel de secție.l

Despre șefia DIICOT: lucruri sunt în analiză. Fie va fi delegat actualul procuror-adjunct pe funcție de conducere, fie voi demara procedura de selecție pentru această funcție. Nu am demarat procedura din rațiuni care țin de oportunitate. Trebuie să mă asigur că procedura se va desfășura cursiv, fără incidente

Despre modificarea legilor justiției, ce se întâmplă cu proiectele? Sunt în discuția unui grup de lucru împreună cu colegii din Parlament, sunt câteva subiecte nelămurite pe deplin. Eu anunț o toamnă efervescentă din punct de vedere legislativ. Vom trimite mai multe proiecte de lege, ci și cele privind personalul auxiliar, punerea în acord cu directive UE, avertizorii de integritate, procedura de insolvență, punerea în acord a codurilor penale cu deciziile CCR.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. lasa ca va blocheaza unguru si iar o lalaiti

 2. Floricica o să iasă la pensie specială? Că o fi istovită, sărăcuța…!

 3. Astia au fost pusi pentru a nu schimba nimic ! Pentru ca ei si sleata lor de hoti sa nu piarda nimic!
  Asta a fost intelegerea cu numirea guvernului Catu: daca noi nu pierdem nimic din pensiile speciale militare, justitie etc, daca DNA ul se face in continuare ca lucreaza (nu si-au scos nici banii de salarii in 20 de ani, din recuperarea prejudiciilor), daca nimeni nu pierde nimic (nimeni din statul mafiot roman), atunci sa fie Catu!

  Guvern de securisti mafioti, tradatori si impostori! Astia au facut din ro un veritabil stat mafiot!

  Stat mafiot cu 2 mil de bugetari si tot atatia speciali (mafioti care pun presiune pe sistem sa-si mentina privilegiile)

 4. cum explica pacaliciul din imagine faptul ca DNA nu a recuperat prejudicii nici cat salariile incasate de ei in cei 20 de ani de activitate ?

  Cum explica acelasi pacalici pensiile de 30.000 – 77.000 ron net per luna pe care le incaseaza procurorii din frageda pruncie (42 de ani)!

  Mafia, omul mafiei care conduce romania, asta e pacaliciul din poza!

  • Pentru prima: întreabă la ANAF, uite aici formularul de contact: https://www.anaf.ro/asistpublic/

   Pentru a doua: întreabă la cine le-a dat pensie.

  • Fane sărmane, te citesc si-mi dai frisoane, ai in cap doar avioane. Dna-ul…prejudiciu…esti mai prost decât ariciu, mai jogodie ca Patriciu, bun de dus drept la ospiciu.
   Ai pierdut o mare ocazie să taci, ca sa te creadă lumea inteligent.

 5. Iar dispar comentariile?
  SUPĂRĂ ADEVĂRUL????

  • Inveti pe Dorneanu sa traga cu arcul….

  • Also, redactia… va rog eu sa nu-i mai stergeti comentariile lui Barbu, mai ales ca el detine adevarul suprem. Nu e frumos. Poate se supara isi ia jucariile si pleaca…

  • Cineva sau redactia a ras toate comentariile care divulgau adevarul.

 6. Escrocii CCR, impostorul Iohanis si alti beneficiari ai atrocitatilor Sectie Speciale asupra populatiei ciulesc din urechi precum magarii ca si in cazul linsajului mafiot asupra sefei DNA condamnat de CEDO.

 7. Justitia romana se face ca lucreaza, asta-i rostul ei!
  Timpul trece, leafa de 30.000 ron net per luna vine de la stat (de la prosti, si pe datorie cu 50 de ani scadenta), chiria de 1000 euro e decontata de stat (ca ei nu-si cumpara imobiliare, doar fac achizitii /cumpara prin interpusi), pensia la 40 de ani (pana la 77.000 ron net) e asigurata…

  Desfiintarea urgenta a DNA-ului si reforma urgenta a justitiei romane! Mafia si hotia de la gura copiilor romaniei de aici incepe!

 8. SI acum apar comentariile anti-Tanase, ca de ce n-a facut el azi ce n-au facut altii in 30 de ani? Nu e bun, trebuie dat jos, iar in locul lui numit unul competent, gen Ievaluatorul Tudorel, sau Intrebatorul Ciordache… Aia oameni competenti pe justitie, nu astia care vor sa pedepseasca hotii…!!

 9. Vezi sa nu ! Stelian Ion asta e de o naivitate incredibila !

 10. Stelica, ești un ZERO, un fatalau al politiciii, nu îți asumi nimic, tot arunci pisica moartă ba pe la PNL, ba pe la PSD, impostorule!!!

 11. „Cuvantul dat” de politrucii nostri?!
  E o gluma sau o ironie la adresa romanilor?!!!

 12. „Moghior PSD” va pune piedică forever!

 13. @Barbu Gh. si Eugen.
  Imi plac mult comentariile voastre. Sper sa fiti sanatosi si fericiti impreuna. Lasati trolii, iubirea voastra e mai presus.
  Barbu Gh + Euugen = ♡

 14. Îmi pare rău, dar, dacă marijuana nu e, nimic nu e.!