G4Media.ro

VIDEO Starețul Mănăstirii Cotmeana, filmat când înjura și amenința oamenii din biserică:…

VIDEO Starețul Mănăstirii Cotmeana, filmat când înjura și amenința oamenii din biserică: ”Mergeți, fraților, în pădure și puneți-vă ștreangul că vă așteaptă Iadul oricum” / ”Fiți atenți că vă dau peste bot și vă scot și dinții”

O înregistrare video în care starețul Mănăstirii Cotmeana, Ioan Boiciuc, îi înjură pe credincioșii care participă la slujbă s-a viralizat vineri pe Facebook. Preotul poate fi auzit în înregistrare combinând limbajul licențios cu amenințările fizice, făcând referiri și la președintele Iohannis.

„Mergeți, fraților, în pădure și puneți-vă ștreangul că vă așteaptă Iadul oricum. Deci la Cotmeana nu se vorbește niciodată în biserică. Fiți atenți că vă dau peste bot și vă scot și dinții. Reclamați-mă că de ăsta mi-e frică, în rest nu mă interesează de nimeni. Iar cui nu-i convine, la Iohannis p… să se ducă, c…-aș pe capul lui. Da? Jucați-vă cu mine!”, le spune preotul credincioșilor prezenți la slujbă.

Înregistrarea a fost postată pe pagina Facebook ”BOR fără corupți”.

Contactați de G4Media.ro, reprezentanții Episcopiei Argeșului au refuzat să facă orice declarație pe marginea acestui subiect și au promis că vor da publicității un comunicat de presă.

UPDATE: Ulterior, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a dat publicității un comunicat de presă în care anunță deschiderea unei anchete interne ce îl vizează pe stareţul Mănăstirii Cotmeana, Ioasaf Boiciuc, precizând că, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț de la oficierea slujbelor.

Potrivit sursei citate, starețul „se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferințe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputințele omenești”.

Comunicatul integral al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului:

Cu privire la informațiile apărute în presă, în data de 29 martie 2019, ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârșit în biserica așezământului monahal, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dorește să menționeze următoarele:

Imediat după aflarea acestor informații, la nivelul Centrului Eparhial, a fost dispusă efectuarea unei anchete, pentru a se verifica cele semnalate în mass-media.

Este cu totul regretabil că asemenea manifestări, se întâmplă și produc, desigur, tulburări în rândul clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Statutului pentru organziarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.

După finalizarea anchetei de către organele eparhiale competente, vor fi luate măsurile pastorale și administrative, care se impun.

Dorim să menționăm că, Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc, se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferințe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputințele omenești.

Întrucât, cler și popor, ne aflăm în urcușul duhovniesc pe calea Postului Mare, perioadă de rugăciune și sporire a faptelor bune, ne rugăm Preasfintei Treimi, pentru pacea în Biserică și împlinirea voii Sale celei sfinte în România!

Starețul Mănăstirii Cotmeana nu este la prima abatare. Potrivit digi24.ro, el a fost cercetat pentru zece capete de acuzare în 2015, iar atunci când jurnaliștii au încercat să discute cu el, acesta a refuzat dialogul, jignind reporterii de la fața locului:

„Reporter: E normal să blestemaţi o credincioasă în slujbă?

Preot: Arză-te-ar focul şi pe tine!

Reporter: Ăsta-i comportament de preot?

Preot: Băi, du-te în păcatele mele şi lasă-mă în plata Domnului! Du-te la măturătoare, acolo, nu la mine! Cu mine n-aveţi ce discuta cât voi mai sta în Argeş!

Reporter: Dar Parchetul…

Preot: Taci odată! Nesimţito!

Reporter: Parchetul a început urmărirea penală.

Preot: Taci odată!”

Acuzaţiile vin din partea unei familii din Curtea de Argeş, ai cărei membri povestesc că au fost agresaţi de slujitorul Domnului pentru că au îndrăznit să-i ceară înapoi 2.600 de lei. Banii ar fi fost plătiţi pentru acatiste. Oamenii s-au rugat ca cel de-al doilea copil al lor să vină pe lume sănătos, însă s-a născut cu o malformaţie, aşa că au cerut banii înapoi.

Potrivit anchetatorilor, stareţul nu doar că i-a înjurat pe părinţi – i-ar fi rupt bluza mamei şi l-ar fi lovit şi pe bebeluşul în vârstă de o lună.

Foto: Starețul mănăstirii Cotmeana, Ioan Boiciuc / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. Are dreptate pacatosul parinte, vrednicii iadului sunt in biserica si politica.

 2. Viata bate filmul. Era parca mai simpatic popa din Aferim:
  https://youtu.be/KQ9N3ABLdbY

  Asta n-am inteles niciodata la adultii cu prieteni imaginari. Oricat de frica ti-ar fi de moarte si de necunoscut, cum naiba poti sa te uiti la asemenea specimene si sa continui sa le pupi inelul cu slugarnicie si scuze idioate de gen: sa faci ce zice popa, nu ce face, etc.? Cum e posibil?

 3. prosti sunt oameni ca il mai primesc si nu i fac plangere penala

 4. Are dreptate, e confidentiala spovedania publica… dar pina la un punct: da’ cu Iohannis ce a avut?
  Ca banii sunt la Guvern care ii imparte cu ei.
  Sau popa mananinca ce pică..

 5. Banul, ochiul dracului!
  cu cat au mai mulți, cu atât subjuga poporul mai mult!
  Doamne, unde vom ajunge, ce se va alege de țara asta? Se gândește vreunul dintre cei de la putere la binele poporului? Unde a dispărut umanitatea, bucuria de a face bine și de a face fapte mărețe, ca înaintașii noștri? De a lăsa ceva deosebit posterității??
  Când furi zeci-sute de milioane de euro, mai și visezi că devii președinte cu sacrificarea a milioane de oameni… insiști să îți îndeplinești visul personal în dauna poporului.
  Cât tupeu poți avea să insiști ați atinge scopurile personale știind că milioane de oameni te urăsc, milioane de oameni suferă???
  Clericii s-au molipsit și ei de atmosferă, cred că bisericile și mănăstirile sunt pe persoană fizică!
  Țara asta e a poporului, lăsați-l să muncească și să își facă viitorul așa cum își doreste, lasati oamenii să își croiască țara pe care o doresc și o merită pentru copii lor.
  Nu mai suntem în epoca medievală, oamenii își doresc libertate și demnitate. Nu ne mai puteți încătușa. Respectul se câștigă, nu se impune!

 6. Lăsând la o parte popa… cum bai nene sa dai 2600 lei pentru acatiste și dacă nu a ieșit cum ți-ai dorit sa ceri banii înapoi?:))))

 7. A nu se generaliza, cum suntem cu toții tentați! Nu aruncați anatema asupra întregii preoțimi din pricina unuia care are, poate, chiar probleme mentale. Pentru că e în contradicție cu sine însuși, cu dragostea de oameni pe care o propovăduiește, ceea ce înseamnă că nu se simte prea bine. Probabil va urma o măsură a Patriarhiei, căci Cotmeana mi se pare că ține de Mitropolia Bucureștilor.

  • Adică tu vii sa îmi spui ca ala da în femei și bebeluși și ca „înseamnă că nu se simte prea bine.”?!
   Tu ești zdravăn ba băiatule? Acum serios,ca nu e nici o rușine dacă ești bolnav psihic, dar ia-l și pe ratatul celalalt și băgați mare spre mare voastră moșie de apoi, ca pe aici ne plictisiți, cinstit.
   Dacă eram în acea biserica, ipotetic vorbind, ca nu as fi nici dacă ar veni apocalipsa, cred ca ii spargeam fata aia de maimuță ordinara.
   Jeguri împuțite care merita scuipați și pusi la munca, nu la întins mana.

  • Dapoi….nici dumitale moș Roata nu prea esti cu tigla pe casa….

 8. vrednic este !

 9. Starețe,
  Cum să-ți explic ca să pricepi? Vezi tu, dacă un muritor ajunge în Iad sau in Rai nu hotărăști tu si pentru fapta asta ți-ai cam înclinat „balanța”, așa că am hotărât să continuam discuția la mine în birou…! Să nu mă lași să aștept pentru că am să scot flacăŕi de cum am să te văd …!

 10. Gunoaiele omenirii, popii

 11. Dragi mei daca observații puțin nimeni nu se simte ofensat , calomniat revoltat stau că proști să zică preotul toate parcările alea . Un om normal ar fi fugit din biserica ar fi urlat ,, Săriți lume la luat Satana pe preot ” nuuuu , oameni stau cuminți și așteaptă să termine că na vorba aia e atins de Dumnezeire ce spune preotul . Nu înțeleg lumea care sta la slujba , nu înțeleg poporul asta de retarzi .

  • Dragă Dumitru,
   Te rog să mă ierți, eu nu te voi judeca și nu voi lua nici apărarea preotului.
   El, ca dealtfel noi toți, se bucură din partea creatorului nostru de liberul arbitru.
   Din păcate răspunderea lor, a preoților, este înzecit mai mare decât răspunderea noastră, a celorlalți din lume. Este o răspundere mult mai mare pentru că ei au ales să fie parte din lucrarea lui Dumnezeu pe pământ, iar Dumnezeu a făgăduit că indiferent de păcatele personale ale lor o să lege și dezlege în conlucrare aici pentru noi. Unul din motivele pentru care răspund este însăși mesajul tău. 🙁
   Așa că, din punctul meu de vedere, „Să dea cu pietre cei fără de păcat”, eu simt compasiune și milă pentru cei rătăciți.
   Sunt dintre cei care merg la slujbă de câțiva ani și mă bucur de iubirea lui Dumnezeu prin Sfintele Taine, numai așa o să avem viață în noi, a spus-o însuși Dumnezeu, iar eu nebun să fiu să nu-l cred, că „cine are urechi să audă să audă”
   O noapte liniștită!

 12. „Hell ain’t a bad place to be” – AC/DC.
  https://youtu.be/GzazVODFZcQ.

 13. Dar cine are curaj să spună că nu ar fi? Trebuie să știți că e chiar apetisant, cu toate drăcoaicele chicotind printre cazane, cu aburul acela minunat…! Vă rog să mă scuzați, un rar moment de slăbiciune! Dar acum pe bune, chiar merită vizitat, dar fără îmbulzeală pe scară pentru că e șubredă și se poate prăbuși imediat…!

 14. Vedeti acum pentru cine sunt cheltuiti banii publici? Madam Firea injecteaza periodic bani in catedrala, ia steretii ne injura pe fata. Pe banii poporului. Ar trebui trimisa o petitie prin care sa cerem recuperarea fondurilor cheltuite pe catedrala.

 15. Pe ăsta, sau genul ăsta de preoți, nu i-a cautat până acum, nimeni la măsele sau pateu?!

 16. Heil, mein Führer!

 17. De unde Preot ?O Jigodie suportată și plătită de noi . Fraieri mai săntem.

  • imbecili, dihonia incepe sa iasa la iveala, e prezenta o sa fie un pas pina ne dam in cap unul altuia. e un moment excelent ptr psd ptr a da arme populatiei. rusii vor intra intro tara eliberata si pustiita fara sa miste un deget.

 18. O, demon alcol si Probleme de lob frontal. Un om furios nascut sub steaua maniei. Probabil ca monahii din subordine sunt terorizati. De ce enoriasii nu il ajuta parasind slujba? Ortodoxia habotnica si capul plecat cu mainile peste urechi duc la mutism si slugarnicie.

 19. Asta nu-i preot, e șarlatan la fel ca gadea.

 20. Religia e mai vicleana decat alcoolul, consumata continuu si in cantitati exagerate nauceste omul ducand pana la schizofrenie paranoida.

 21. mai rasfirati to’ar’si, mai rasfirati…
  aveti „decat” ceea ce „vati” dorit…
  in zadar incearca cineva sa va faca sa-ntelegeti ca „esteti” fel de inapoiati precum musulmancii…
  singura diferenta fata de „drept-credinciosi” consta in numarul de tarasuri pe care-l practicati.

 22. Ce zice CALINIC EPISCOPUL TURNATOR AL ARGESULUI de acest specimen.Manastirea COTMEANA E O CASAA CONSPIRATIVA A KGB lui .AU ACOLO SI ANTENE DE ASCULTATA TELEFOANE