G4Media.ro

VIDEO Stare de urgență în New York și New Jersey, din cauza…

Sursa foto: Twitter - captură video

VIDEO Stare de urgență în New York și New Jersey, din cauza furtunii Ida / Cel puțin opt persoane au decedat din cauza inundațiilor severe

Cel puțin opt persoane au murit după ce inundații și tornade au lovit nord-estul SUA, relatează presa locală. Unele persoane au fost prinse în subsolurile inundate ale caselor lor, în timp ce un cadavru a fost recuperat dintr-un vehicul care a fost luat de viitură, potrivit BBC.

Guvernatorii din New York și New Jersey au declarat starea de urgență, iar primarul orașului New York, Bill de Blasio, a denumit furtuna Ida drept un  „eveniment meteorologic istoric”.

Aproximativ 8 centimetri de ploaie au căzut în doar o oră în Central Park din New York.

Serviciul Național Meteorologic din SUA a declarat o urgență de inundații în New York City, Brooklyn și Queens și a emis avertismente de tornadă pentru părți din Massachusetts și Rhode Island.

O alertă de urgență de inundație, spre deosebire de un avertisment, este emisă în „situații extrem de rare în care se întâmplă sau se va întâmpla în curând o amenințare gravă la adresa vieții umane și daune catastrofale cauzate de o inundație rapidă”, a transmis Serviciul Național Meteorologic.

Aproape toate liniile de metrou din New York au fost închise, iar vehiculele care nu se deplasează de urgență au fost interzise de pe drumurile orașului. Multe zboruri și trenuri din New York și New Jersey au fost suspendate.

Primarul orașului Passaic din New Jersey, Hector Lora, a declarat pentru CNN că trupul unui bărbat în vârstă de 70 de ani a fost recuperat dintr-un vehicul care a fost luat de viitură în urma inundațiilor.

NBC News a raportat mai târziu că încă o persoană a murit în New Jersey, iar alte patru au decedat în New York după ce au rămas prinse în subsolurile lor.

Filmările de pe rețelele de socializare au arătat că apa se revarsă în stațiile de metrou și casele oamenilor și drumurile inundate.

George Bailey, rezident din New York, a declarat pentru BBC că nu se aștepta la inundații atât de severe, deoarece nu locuiește pe coastă.

La începutul acestei săptămâni, furtuna tropicală Ida, catalogată atunci ca uragan de gradul 4,  a devastat pe scara largă sudul statului Louisiana.

Sursa foto: Twitter – captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter