G4Media.ro

VIDEO Situație tensionată în Ecuador: Preşedintele a declarat stare de urgenţă regională…

sursa foto: Facebook/ Guillermo Lasso

VIDEO Situație tensionată în Ecuador: Preşedintele a declarat stare de urgenţă regională după ce cinci poliţişti au fost ucişi/ Atacuri cu explozibili ca răspuns la transferurile de deţinuţi din penitenciarele supraaglomerate şi violente

Cel puţin cinci ofiţeri de poliţie ecuadorieni au fost ucişi, marţi, în atacuri cu explozibili ca răspuns la transferurile de deţinuţi din penitenciarele supraaglomerate şi violente, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Guillermo Lasso să declare starea de urgenţă în două provincii, transmite Reuters, citată de News.ro.

Lasso, un conservator, a acuzat în repetate rânduri violenţele, inclusiv în interiorul închisorilor, ca fiind represalii ale bandelor de traficanţi de droguri pentru eforturile guvernului său de a combate acest trafic.

Ecuadorul este un punct de tranzit pentru drogurile destinate Statelor Unite şi Europei.

Atacurile din timpul nopţii şi de marţi dimineaţa devreme, inclusiv nouă explozii în două oraşe, au fost o declaraţie deschisă de război din partea bandelor, a declarat Lasso într-un discurs video.

„Ceea ce s-a întâmplat între noaptea trecută şi astăzi în Guayaquil şi Esmeraldas arată în mod clar limitele pe care crima organizată transnaţională este dispusă să le depăşească”, a declarat Lasso.

„Luăm măsuri care îi îngrijorează, de unde şi reacţia violentă”, a adăugat acesta.

El a declarat stare de urgenţă în provinciile Guayas şi Esmeraldas, unde forţele de securitate vor intensifica operaţiunile, iar starea de asediu va intra în vigoare începând cu ora locală 21.00.

Lasso, care şi-a anulat o călătorie personală în Statele Unite din cauza atacurilor, a folosit în mod repetat declaraţiile de urgenţă pentru a încerca să contracareze violenţa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. America de Sud.
    Sau mai bine zis, America de Stanga.