G4Media.ro

VIDEO Sergiu Mihalcea, pro-rus, invitat frecvent la Ambasada Rusiei și în conducerea…

sursa foto: Facebook/ Pavel Alekseenko, George Simion/ Colaj G4Media

VIDEO Sergiu Mihalcea, pro-rus, invitat frecvent la Ambasada Rusiei și în conducerea partidului extremist AUR, a ținut discurs la întâlnirea primarilor de comune, în fața premierului și miniștrilor / Cu o lună înainte de invazie, Mihalcea spunea că ”Ucraina nu există ca stat”

Sergiu Mihalcea, care coordonează Comisia pentru apărarea identității naționale din partidul extremist AUR, a fost invitat de Asociația Comunelor din România să țină un discurs la întâlnirea care a avut loc în 11-14 februarie la Hotel Marriot din București, unde Mihalcea a fost invitat în calitate de ”jurnalist”. La deschiderea evenimentului ACoR, asociația care reunește oficial toți primarii din mediul rural din România, au participat și premierul Marcel Ciolacu alături de miniștri din cabinetul său. Mihalcea a ținut un discurs în 12 februarie și s-a plâns de lipsa interesului și absența primarilor în timpul discursului său.

 • UPDATE 18 februarie, ora 15:00 Departamentul de comunicare al AUR a transmis următorul punct de vedere la solicitarea G4Media: „Dl Sergiu Mihalcea este un jurnalist de televiziune cu o experiență de 25 de ani. Acesta a fost invitat și este invitat la ambasade si ceremonii oficiale publice. Ceea ce denumiți dumneavoastră ,,frecvent invitat” la ambasada Federatiei Ruse este eronat. A participat public la trei conferințe științifice pe problema celui de-al doilea Război Mondial organizat la Hotel Marshall. În plus, Sergiu Mihalcea are pregătire in securitate națională și strategie națională de apărare la Colegiul Național de Apărare a României și la NATO Roma, în Italia. Lucrarea de absolvire în colegiile NATO absolvite este relația NATO – Rusia. Prin urmare este un specialist și patriot român care poate merge oriunde să reprezinte România cu demnitate!”

Mihalcea, care se recomandă jurnalist, este pro-rus asumat, invitat în mai multe rânduri la Ambasada Rusiei, propagator al teoriilor conspirației și a publicat recent un videoclip în care ”arde” simbolic un ”altar” pe care sunt desenate logo-urile multinaționalelor, între care Carrefour, Mc Donalds, OMV și chiar Facebook, rețeaua de socializare unde își promovează videoclipul anti-corporații.

În timpul discursului de la ACoR Mihalcea a spus, printre altele, că ”nu ai cum să vorbești germană la Cotroceni”.

Emil Drăghici, președintele ACoR, a declarat pentru G4Media că știa că Mihalcea este membru AUR dar că acest lucru ”nu are nicio treabă cu întâlnirea” dar că nu știa că acesta este și cu discurs pro-rus, invitat frecvent la Ambasada Rusiei:

 • ”E prima dată când aud lucrul ăsta, habar nu am. Categoric nu va mai fi invitat, ce sunt nebun?”, a declarat Emil Drăghici pentru G4Media.

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, nu a transmis niciun punct de vedere la solicitarea G4Media.

sergiu mihalcea aur2
sursa foto: Facebook/ Sergiu Mihalcea

 

 

La ACoR Mihalcea s-a arătat deranjat de lipsa publicului interesat de discursul său și a scris ulterior întâlnirii că primarii ”au ieșit să pape prăjituri cu Dan Puric sau Dorel Vișan” prezenți și ei cu discursuri la întâlnirea ACoR:

 • ”𝐒𝐜𝐚𝐮𝐧𝐞 𝐠𝐨𝐚𝐥𝐞! Minți pline. Cea mai bună dovadă a interesului primarilor din România pentru Securitatea națională, Geopolitică și Identitatea Națională! Discursul pe care l-am ținut pe 12 februarie la Marriott, arată impecabil cât de mare e nevoia unei pregătiri serioase a tuturor primarilor din România despre ce înseamnă războiul ideologic de azi. Eu mă bucur foarte mult că vă pot arăta această stare deoarece veți vedea cum prin respect și perseverență în viitorul apropiat primarii și funcționarii din administrația României nu vor mai ieși pe hol să pape prăjituri și să facă poze cu domnii Dan Puric sau Dorel Vișan, când vine vorba despre modul în care se urmărește ca în viitorul apropiat să fie anihilată administrativ România! (…) Am rămas la eveniment din respect pentru Dl Președinte Emil Drăghici, pentru un sociolog admirabil, dl Iulian Stănescu, pentru dl Marcoci, excepțional cunoscător al situației geopolitice și al istoriei României”.

Cine este Sergiu Mihalcea

Mihalcea a fost prezentat de George Simion în 14 decembrie 2023 ca nou membru AUR și coordonator al Comisiei de apărare a identității naționale. Mihalcea a spus despre el că este urmărit de 2,5 milioane de oameni, deși pe Facebook are aproximativ 152.000 de urmăritori.

Cu o lună înainte de invazia Ucrainei, Mihalcea vorbea de ”Ucraina care nu există” și care este o invenție, adică exact retorica lui Putin:

Mihalcea a participat în mai 2021 la recepția Ambasadei Rusiei organizată cu ocazia încheierii mandatului lui Pavel Alekseenko, diplomat rus care după misiunea în România s-a întors la Moscova pentru a activa în cadrul Ministerul de Externe.

În iunie 2021, Mihalcea participa la o conferință despre pace, organizată de Federația Rusă cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Mihalcea spunea atunci că mulțumește și că ”este onorat” că este invitat a treia oară la conferința rușilor.

Mihalcea este invitat și în emisiunile lui Cozmin Gușă care propagă de asemenea teoriile conspirației, propaganda rusă în România și are un discurs anti-SUA, NATO și Occident. Sergiu Mihalcea a scris în iunie 2023 pe Facebook că America este ”casa stalinismului și nazismului”.

În septembrie 2023, Mihalcea a mai scris, citat de Factual, că războiul din Ucraina ”este plan mondial”:

 • ”Războiul fals din Ucraina, incendiile, exploziile sunt business, ca să se instaureze dominația totalitară a monopolurilor. Litrul de benzină bate în 8 lei, mâncarea s-a dublat la preț, nu mai ai ce pune pe masă copiilor, dar tu ești mulțumit că ai Tik-Tok și Facebook”.
sergiu mihalcea sua
sursa foto: Captură Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. MARCOCI e fostul Prorector al Academiei de politie, cel care a pus la cale santajarea Emiliei Sercan!

 2. E clar ca bună ziua că omul e o figură însemnată a curentului suveranist și ca mai toți suveraniștii militează pentru creșterea influenței Rusiei lui Putin (care a asasinat numeroși disidenti ,ultima oară pe Navalnâi pe care l-a închis pe motive politice și l-a torturat în închisoare)în regiune și împotriva integrității teritoriale a Ucrainei, după cum tot atât de clar este și faptul că astfel de oameni sunt foarte organizați și promovează o intensă propagandă ideologică național-suveranistă,alimentată și de Moscova.

 3. E clar. Am intrat în programul România terminată.

 4. Sergiu Mihalcea, un jurnalist ratat, absolvent de Spiru Haret, muritor de foame fara banii rusilor, promoveaza nationalismul pe care l-a invatat din manualele de propaganda rusa. Atat poate, nu este in stare de altceva pt a-si asigura un venit.

  • L-am cunoscut si apoi urmarit suficient cat sa va zic ca aveti perfecta dreptate. In plus exista o parte semnificativa in servicii si aparare care este filorusa si care il sustine si il promoveaza, probabil e si pe stat. In plus a terminat si academia de informatii Mihai Viteazul tot cu subiecte anti occidentale.

 5. Doamne ce greata imi este. Cand vad toata pleotura de scursuri date cu haur. Auzi bre, „comisia pentru apararea identitatii nationale”…. suna ca si „comisia woke”…

 6. Era de asteptat sa avem pro-rusi. Bine macar ca ii stim. Cei din umbra pot fi mai periculosi….

 7. Pericolul cel mare este că avem prea mulți pro ruși și filo ruși ,mi-e teamă să nu fie vreo rețea împânzită inclusiv în servicii și armată și autoritățile nu iau măsuri să-i identifice și să-i demaște,să știm și noi cine sunt,ce scopuri au,cine îi finanțează,cine ia lumină de la Kuzmin,de la Ambasada Moscovei,ce oameni are Asasinul Putin implantați în România.

 8. Apărarea idetintății naționale de către aur ? Ce glumă proastă. Cum poți apăra identitatea națională din rectul lui Putin ?

 9. Mergi in Rusia, Mihalcea, nu ma fă gargară pe aici.