G4Media.ro

VIDEO Salvamontiștii din Alba au intervenit pentru salvarea unor schiori rătăciți în…

VIDEO Salvamontiștii din Alba au intervenit pentru salvarea unor schiori rătăciți în zona ”Vârful lui Pătru” din Munții Șureanu

Salvamontiștii din Alba au fost solicitați să intervină pentru salvarea unor schiori care s-au rătăcit în zona Vârful lui Pătru, din Munții Șureanu.

Pentru că nu semnalul era foarte slab, mesajele prin car era solicitat ajutorul Salvamont au venit deodată.

„Din cauza ceţii dense, a vizibilității extrem de scăzute și a viscolului foarte puternic doi turiști care au pornit în cursul acestei zile pe schiuri de tură au dificultăți de orientare. Aceştia au dat alarma prin Dispeceratul Național Salvamont, cerând ajutor. În căutarea lor au pornit 3 salvatori montani aflați de permanenţă la punctul de lucru al Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Alba de la baza Domeniului schiabil Șureanu. Aceștia sunt echipaţi pentru orientarea în teren cu dispozitive GPS, se deplasează cu snowmobile cu schiuri de tura şi rachete de zăpadă. Salvamontistii sunt sprijiniti cu un snowmobil de către personalul care administrează pârtiile de schi si de doi jandarmi montani”, se precizează în informarea Salvamont Alba.

Tinerii au fost recuperați, conform surselor G4Media, și transportați la refugiul Salvamont.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter