G4Media.ro

VIDEO Salvamont: Pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol.…

VIDEO Salvamont: Pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol. Trei turişti care s-au rătăcit pe munte, găsiţi în hipotermie

Salvamont Buşteni anunţă, marţi seară, că sute de oameni au urcat să vadă Sfinx-ul, în ciuda vremii, chiar dacă şi-au pus viaţa în pericol. Trei turişti care s-au rătăcit au fost găsiţi în hipotermie şi duşi în siguranţă la o cabană, relatează news.ro.

”Sfinx-ul din Bucegi a fost şi astăzi vizitat de sute de oameni. Se pare că nici măcar viscolul nu a reuşit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Bucegi, publicând pe Facebook imagini care arată condiţiile meteo din zonă.

Salvamontiştii anunţă că trei turişti din Bucureşti au fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi.

”Aceştia au fost găşiţi în ultimul moment cu hipotermie şi duşi de urgenţă la Baza de Salvare Montană Baba Mare. Mâine, în funcţie de starea lor şi de condiţiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte”, au mai transmis salvamontiştii.

În zonele montane a nins mult în ultimele zile.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă este mai consistent la altitudini de peste 1800 m pe rama nordică a Carpaţilor Meridionali, unde depăşeşte local 50 cm.

”Zăpada căzută este de tip pulver, uşoară şi fără coeziune. În zonele adăpostite se întâlnesc depozite mai mari de zăpadă şi troiene. Pe creste se întâlnesc plăci de vânt”, a transmis ANM.

Anual, sute de oameni urcă pe munte pentru a asista la „miracolul piramidei soarelui”, fenomen care are loc în 28 noiembrie, ocazie cu care unii dintre ei se rătăcesc fie din cauza vremii, fie din cauza faptului că nu sunt echipaţi corespunzător.

Conform unora dintre participanţi, în fiecare an la această dată razele soarelui formează la apus o piramidă în jurul Sfinxului din Bucegi, cei care urcă în această zi încărcându-se de energie de la piramida energetică formată în jurul pietrei sculptate de vânt.

În urmă cu şase ani, la aceeaşi dată, peste o sută de turişti au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului. Anul trecut, salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea a doi turişti care au urcat pe munte, spre Sfinx, însă, nefiind echipaţi corespunzător, nu au mai putut coborî în siguranţă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Boala cat casa la unii oameni

  2. ar putea sa caute tunelul si pe vreme buna, nu ii opreste nimeni

  3. Pe ăia trei rătăciți i-aș amenda cu câte 1000 de euro. Fiecare. Știau perfect ce-i așteaptă și totuși s-au dus.