G4Media.ro

VIDEO Rusia şi Ucraina au schimbat peste 200 de prizonieri de război…

Sursa foto: Twitter / Andriy Yermak

VIDEO Rusia şi Ucraina au schimbat peste 200 de prizonieri de război / Printre ucrainenii eliberaţi se numără şi soldaţi care au luptat la oţelăria Azovstal din Mariupol

Rusia şi Ucraina au efectuat luni un nou schimb de prizonieri de război, 106 militari ruşi fiind eliberaţi în schimbul a 100 de militari ucraineni, potrivit anunţurilor făcute de cele două părţi, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Printre ucrainenii eliberaţi se numără şi soldaţi care au luptat la oţelăria Azovstal din Mariupol, capturată de trupele ruse în luna mai anul trecut după un lung asediu, a anunţat pe Telegram consilierul prezidenţial ucrainean Andrei Iermak. Unii dintre militarii ucraineni eliberaţi sunt răniţi sau bolnavi, a mai precizat oficialul ucrainean, care a descris acest schimb de prizonieri cu Rusia drept „dificil”.

Ministerul rus al Apărării a anunţat în acest timp că 106 soldaţi ruşi luaţi prizonieri în Ucraina şi care „erau în pericol să moară în captivitate” au fost eliberaţi în urma unui „proces de negociere”.

Ultimul schimb de prizonieri de război între Rusia şi Ucraina a avut loc pe 7 martie, când au fost eliberaţi 130 de militari ucraineni şi 90 de militari ruşi.

De la începutul războiului declanşat de Rusia în Ucraina pe 24 februarie 2022, cele două ţări au efectuat mai multe schimburi de prizonieri. Până în prezent au fost astfel eliberaţi peste 2.000 de militari ucraineni, potrivit Kievului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...