G4Media.ro

VIDEO Rusia, China şi Iranul vor să colaboreze cu talibanii în Afganistan…

VIDEO Rusia, China şi Iranul vor să colaboreze cu talibanii în Afganistan pentru a asigura stabilitatea în regiune

Rusia, China şi Iranul au cerut miercuri să se colaboreze cu talibanii în Afganistan pentru a asigura ”stabilitatea” în regiune, în timp ce au solicitat acestora să pună în aplicare ”politici moderate”, relatează AFP.

”Preocupate de activitatea unor organizaţii teroriste interzise în Afganistan, părţile şi-au reafirmat dorinţa de a continua să promoveze securitatea în ţară pentru a contribui la stabilitatea regională”, au scris cele trei state într-o declaraţie comună difuzată la încheierea discuţiilor.

O delegaţie talibană s-a aflat miercuri la Moscova pentru primele comvorbiri internaţionale pe teritoriul rus de la preluarea puterii de către talibani, în august.

În total, zece ţări au participat la aceste negocieri cu reprezentanţii noului regim afgan: Rusia, China, Iran, Pakistan, India şi cele cinci foste republici din Asia Centrală, dar nu şi Statele Unite.

Aceste zece state au solicitat, de asemenea, talibanilor să pună în aplicare ”politici moderate”, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, conform declaraţiei comune.

Sursa Foto: UNAMA Photo / Jamal Khan Afghan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Inca o siversiune ratata de 2 bani.

  2. În sfârșit o alianta ca lumea împotriva stăpânilor amerloci și a slugilor nato. Sper sa le dea n cap cât mai rrpede

    • Nu ți se face greata de la atâta lins bucile lui putin??? Vezi ca tocmai a avut Covid, deși s-a vaccinat cu sputnik. Dacă ți se face greata, ia cu muștar!!!

  3. Si eu apreciez foarte mult alianta iran,rusia si china.Bravo lor!