G4Media.ro

VIDEO România cere UE să ia în calcul posibilitatea unor eventuale sancțiuni…

VIDEO România cere UE să ia în calcul posibilitatea unor eventuale sancțiuni pentru Rusia după otrăvirea lui Navalnîi

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a anunțat luni că România s-a alăturat altor state europene și îi cere printr-o scrisoare Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, o ”atitudine mai activă” a Uniunii față de Rusia după otrăvirea disidentului Aleksei Navalnîi.

Aurescu a mai spus că ar trebui luate în calcul posibilitatea unor eventuale sancțiuni la adresa Rusiei ”dacă e nevoie”.

”Poziția României e că UE ar trebui să aibă o atitudine mai activă în dosarul otrăvirii lui Navalnîi. Alături de Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca și Polonia am adresat o scrisoare Înaltului Reprezentant Josep Borrell prin care cerem o asemenea poziționare, pentru că Rusia trebuie să-și îndeplinească obligațiile, să înceapă o investigație imparțială și transperantă și să coopereze pe deplin cu Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice. Și credem că, de asemenea, ar trebui să luăm în calcul posibilitatea unor eventuale sancțiuni, dacă va fi nevoie, în legătură cu cazul otrăvirii lui Navalnîi”, a spus Aurescu luni la Bruxelles înainte de reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

Reamintim că disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu neurotoxina Novichock în timpul unor acțiuni electorale în Rusia. El a fost mutat la un spital din Berlin, în comă, după ce medicii ruși au declarat că nu există urme de otravă. O investigație germană a arătat însă că acesta a fost otrăvit.

Foto: Aleksei Navalnîi în spitalul din Berlin / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nous avons perdu une bonne occasion de se taire…

  2. Rusia are 2 probleme, una mai mare decat cealalta.
    1. Sanctiunile impuse de vestici lovesc in grosul populatiei acestei tari. Mare parte din ei, oameni simpli si nevinovati. Pt oligarhii conectati sau parte din Kremlin (adevaratii vinovati de situatie) sactiunile reprezinta praful de pe marginea piscinelor exterioare;
    2. problema si mai mare: nu cred ca Putin stie cine l-a otravit pe Navalnîi sau nu e el a dat ordinul

  3. Adevarat a inviat!

  4. asta e o adevărată politică a valorilor!

    • Romania, exportatoare de democratie… mioritica. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.