G4Media.ro

VIDEO Republica Cipru, 1 Decembrie: Cele mai importante clădiri din trei mari…

VIDEO Republica Cipru, 1 Decembrie: Cele mai importante clădiri din trei mari orașe, iluminate în culorile drapelului românesc

Ambasada României în Republica Cipru, cu susţinerea autorităţilor cipriote, a lansat proiectul „365 de zile de emoţii româneşti în Republica Cipru”. Proiectul a debutat miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale a României, prin iluminarea a patru clădiri simbol din trei mari oraşe din Republica Cipru, informează ambasada într-un comunicat de presă.

Astfel, Primăria din Limassol şi Galeria Municipală din Larnaca au fost iluminate în culorile Drapelului Naţional al României.

Cel mai emoţionant moment a avut loc în capitala Nicosia, unde renumita Piaţă a Libertăţii – Eleftheria Square, a strălucit în culorile tricolorului. Piaţa Elefheria este adiacentă Zidurilor Veneţiene ale vechii cetăţi Nicosia, construită în Evul Mediu şi reconstruită la mijlocul secolului al XVI-lea de către Republica Veneţia. Zidurile sunt încă în mare parte intacte şi sunt printre cel mai bine conservate fortificaţii renascentiste din Estul Mediteranei.

La rândul său, clădirea Ambasadei României în Republica Cipru situată în centrul capitalei Nicosia a fost iluminată de către reprezentanţii misiunii diplomatice în culorile tricolorului.

Ambasada a marcat Ziua Naţională în Republica Cipru şi printr-o amplă campanie mass-media, în cadrul căreia publicaţiile de mare tiraj Cyprus Mail, Phileleftheros News şi Jurnal din Cipru au postat mesajul de La Mulţi Ani România în limbile română, engleză şi greacă.

Proiectul „365 de zile de emoţii româneşti în Republica Cipru” se va derula pe tot parcursul anului 2022 şi va include o serie de spectacole, expoziţii şi târguri dedicate celor peste 43.000 de români care locuiesc în Republica Cipru.

sursa foto: captura video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Off-shore-urile romanesti sa traiasca