G4Media.ro

VIDEO Proteste violente la Barcelona, în urma deciziei de reintroducere a măsurilor…

VIDEO Proteste violente la Barcelona, în urma deciziei de reintroducere a măsurilor de carantină

O demonstrație împotriva noilor măsuri de carantină, care se anunța pașnică la Barcelona, a degenerat vineri seara într-o confruntare violentă, poliția catalană fiind nevoită să intervină în forță pentru a-i dispersa pe protestatari.

Publicația La Vanguardia a relatat că protestul a fost anunțat pentru vineri după-amiaza, în Plaça Sant Jaume din Barcelona, împotriva măsurilor de stopare a epidemiei de Covid, la inițiativa unor reprezentanți ai grupurilor afectate de închiderea unor afaceri precum hoteluri, restaurante, săli de sport sau centre de înfrumusețare.

Protestul sectoarelor afectate de măsurile anti-covid a adunat aproximativ 1.500 de persoane în piața Sant Jaume.

„Protestul a început la ora 18:00 într-o manieră calmă, în piață Sant Jaume, sub atenta supraveghere a dispozitivelor poliției, aflate la toate intrările din zona Pieței. Protestatari mai radicali au abandonat tonul calm începând să arunce cu obiecte în forțele de poliție”, a transmis La Vanguardia.

Protestatarii au început să arunce în baricadele poliției cu sticle incendiare. Polițiștii au reacționat, atacându-i  violent pe protestatarii rebeli (vezi video).

O persoană a fost grav rănită cu o piatră la cap, a informat poliția catalană, conform La Vanguardia.

 Îndepărtați din Plaça Sant Jaume, grupurile care au declanșat altercațiile s-au îndreapt spre o altă arteră importantă, Via Laietana.

După ora 20:00, poliția catalană le-a cerut oamenilor prin intermediul contului de Twitter să stea departe de vecinătatea Plaça Sant Jaume, deoarece au loc incidente violente.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.