G4Media.ro

VIDEO Protest spontan a zeci de angajați din aparatul Parlamentului

Sursa foto: captură video

VIDEO Protest spontan a zeci de angajați din aparatul Parlamentului

Zeci de angajați din aparatul Parlamentului au declanșat, marți, un protest spontan pe holurile Parlamentului. Ei spun că sunt solidari cu salariații din Guvern care protestează la rândul lor.

Potrivit unei scrisori deschise a angajaților din Parlament adresată președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, aceștia solicită majorarea salariilor, precizând că nu au mai beneficiat de nicio majorare din anul 2017.

„Impactul bugetar pentru creșterea salarială pentru angajatii din Parlamentul României este redus tinånd cont cä numärul lor este relativ mic, 2633 angajati. În plus, majorarea solicitată este sub nivelul inflatiei cumulate din 2017 (puterea de cumpărare a scäzut cu aproximativ 40%).

Pentru restabilirea echității și evitarea unor conflicte de muncă, considerăm justificată și necesară o majorare a salariilor angajatilor din Parlamentul României cu un procent cuprins între 25% și 30 %, astfel încât să ne aliniem la celelalte categorii care au beneficiat de majorări salariale.

În acest sens vă solicităm o întâlnire în cursul săptămânii 20 — 26 mai a.c. privind prezentarea nemultumirilor angajaților Senatului și Camerei Deputatilor și identificarea unor solutii pentru a preîntâmpina posibile actiuni de protest în timpul activității parlamentare”, se arată în scrisoare.

Angajaţii din aparatul de lucru al Guvernului sunt în grevă japoneză și cer majorări de salarii. Detalii aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Protestul sa se desfășoare în fața sediului Forțelor de Muncă.
    Sunt din ce in ce mai mulți împingători de foi goale, care cer din ce in ce mai multi bani și pensii speciale.
    Le urez multă muuuueeee!
    S1kt1r!