G4Media.ro

VIDEO Protest în Lituania cu mese de restaurant şi paturi de hotel…

Sursa Foto: Captură Youtube

VIDEO Protest în Lituania cu mese de restaurant şi paturi de hotel /  Proprietar de cafenea: Totul va da faliment / Nu pot să mor fără să mă lupt

Numeroase restaurante şi hoteluri din Lituania au scos marţi mese şi paturi în pieţe publice şi au cerut guvernului să ajute mai mult acest sector lovit puternic de pandemia de coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

Meniurile tradiţionale au fost înlocuite de panouri care anunţau ‘Cina cea de taină’, o aluzie la ultima cină a lui Iisus, iar mesele au fost acoperite cu feţe de masă negre. La picioarele paturilor instalate în faţa sediului guvernului din capitala Vilnius au fost depuse coroane funerare.

„Întregul sector – restaurantele, barurile şi în special hotelurile – trece printr-o perioadă foarte dificilă şi avem nevoie de un sprijin mai mare din partea guvernului”, a declarat pentru AFP Juozas Vainora, angajat al unui hotel.

Potrivit lui Vincent Degeorge, proprietarul unei cafenele franceze, „restaurantele, turismul sunt pe cale să moară, totul va da faliment”. „Nu pot să mor fără să mă lupt”, a insistat el.

Evalda Siskauskiene, directoarea unei asociaţii a hotelierilor şi proprietarilor de restaurante, a afirmat că acest sector a pierdut în ansamblu peste 300 de milioane de euro în Lituania din cauza pandemiei şi că există riscul să apară un val de falimente dacă guvernul nu va spori subvenţiile.

„Am ajuns la fundul sacului şi nu mai putem să supravieţuim. Sprijinul din partea statului este ridicol”, a declarat ea.

Ministerul Economiei a estimat ajutorul public acordat în acest an la cinci milioane de euro şi s-a angajat să crească plăţile în curând.

Lituania, o ţară din zona euro care numără 2,8 milioane de locuitori, a impus un al doilea lockdown parţial în noiembrie, ceea ce înseamnă că de peste patru luni barurile şi restaurantele nu pot oferi decât mâncare la pachet.

Numărul turiştilor străini din Lituania a scăzut cu 73% anul trecut comparativ cu 2019, conform datelor oficiale.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Daca nu s-a produs incalzirea globala sau patriarhatul heteronormativ, mai sunt 2 saptamani pana da sparanghelul. Ori, pentru sparanghel german, orice pandemie se domoleste.

  https://www.g4media.ro/doua-curse-charter-cu-muncitori-sezonieri-pleaca-vineri-spre-germania-de-la-iasi-directorul-aeroportului-a-solicitat-prezenta-jandarmilor.html

  10 Aprilie 2020, „Două zboruri sunt programate vineri de pe Aeroportul Iaşi. Unul dintre zboruri, programat la ora 13:00, are destinaţia Baden – Baden şi este operat de Tui Fly. Celălalt zbor pleacă spre Nuremberg, la 13:30, fiind operat de Sunexpress.

  UPDATE: Contactat de G4Media, șeful aeroportului din Iași a declarat că toate zborurile charter care transportă muncitori români spre Germania vor decola în cursul zilei de astăzi, chiar dacă nu la ora stabilită. Potrivit acestuia, pe lângă cele două curse spre Baden-Baden și Nurenberg, va fi și un zbor charter spre Düsseldorf.”

  Virusul nu persista in charterul catre sparanghel, dupa orele 22 pe o raza de 100 de metri in jurul scolilor, daca ne vaccinam (doar cu americanesc si britanesc, nu rusesc) si intre oameni educati care poarta botnita sus, pe cel mai inalt catarg.

  • Umbli cu propagandă ieftină, expirată din primavara anului trecut. Marș

  • @usurel domnu: haha! gold!! :))) mersi pt zambet.

  • Nu e vina mea ca masurile au fost arbitrare, si complet perpendiculare pe stiinta. Nu previi o boala contagioasa prin aer interzicand iesirea din cartier.

   Dimpotriva, trebuie ca suspectul sa nu fie in acelasi spatiu inchis cu alti oameni. Restaurantele trebuie inchise, dar si toate avioanele Pamantului, si toate baracile de sparanghelist.