G4Media.ro

VIDEO Protest în fața Ministerului Energiei: În jur de 100 de siderurgiști…

sursa foto: G4Media

VIDEO Protest în fața Ministerului Energiei: În jur de 100 de siderurgiști manifestează împotriva legii energiei/ Angajați ALRO: ”Soluțiile sunt zero pentru noi, nu știm pe unde să o apucăm”

Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor METAROM și Sindicatul Liber Aluministul protestează, joi, în fața Ministerului Energiei.

UPDATE Ora 11:28 Angajați ai ALRO au declarat pentru Antena 3: ”Va fi foarte greu pentru familiile noastre, sunt facturi uriașe, enorme și nu mai vorbim despre ce ne-au făcut de sărbători. Noi n-am avut sărbători, ba se închide, ba nu se închide, vrem ceva scris, clar, să fim siguri că putem să muncim în continuare. Soluțiile sunt zero pentru noi, nu știm pe unde să o apucăm. Guvernul trebuie să se implice cu tot ce ține de el”.

Motivul nemulțumirilor este faptul că producția combinatului se reduce ca urmare a prețurilor mari la energie.

Ei cer Guvernului limitarea prețurilor la gaz pentru cel puțin un an și interzicerea exporturilor de energie electrică.

Protestul era anunțat în intervalul 11:00-13:00.

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. E si asta o meserie.
  Eu credeam ca interesele ni le stabilesc altii, nu le putem controla noi.

 2. Alții cu pensii speciale care ies la pensie cu 13 ani înaintea tuturor!

 3. Oare despre acest protest spontan nu avea dna prefect informatii de aseara, ca despre cel de la Ratb? Nu putem sa nu constatam mai multe astfel de actiuni la unison. Nu e ca oamenii nu ar avea motive pe fond, ca nu ar vrea sa castige mai multi bani ( cine nu ar vrea), ca liderii de sindicat nu trebuie sa isi justifice si existenta si banii pe care ii castiga, dar parca prea deodata si prea concertate.

  • E o vorbă: țăranul trebuie f#tut la necaz, că la bucurie nu simte! În acest caz țăranul e Guvernul.

 4. poate cu ocazia asta se pune pe tapet cum s-a privaztizat ALRO
  pt asta de ce nu protesteaza?

 5. Alro Slatina este controlată în proporţie de 54,2% de grupul rus Vimetco. Cam ciudat ca rusii sa protesteze ca rusii au marit pretul gazelor nu?
  Incepe razboiul fratilor. Toate sunt actiuni concertate de rusi cu ajutorul AUR si al PSD.

  • Asa si? O sa se termine la fel de repede cum incepe. in 2 saptamani o sa-i linisteasca pe ucrainieni si nimeni n-o sa faca nimic, doar or sa dea din gura.

 6. Au zis ca închid o hala far în realitate nu au închis decât 20 cuve pe care le opresc anual pt revizie capitala. Eu lucrez la Alro și am salariu de 2800 lei iar șeful meu 25000 lei. Deci greva este pt șefi și pt sindicaliști care au mașini de 50000 euro la scara noi și le schimba de 2 ori pe an iar noua nu ne da nimic. Au avut gaz și curent dar l-au vandut și acum vor iar sa îl vândă. Au profit uriaș nu trebuie sa le dea nimeni subventii pt curent. În 2019 profit de 245mil dolari, în 2020 profit de 219 mil dolari. Deci dragi guvernanți nu le mai dați pomeni ca rusii plătesc doar directorii cu sume amețitoare pe noi cu mizerii iar ei cară toți banii afara și noi rămânem cu poluarea. Sa se închidă o data ca avem multe infustri în zona și nu au forță de muncă și de aceea au rămas fără angajati

 7. sa protesteze la ambasada rusa
  sa aduca actionarul rus energie si gaze ieftine ca asa se lauda

  Rusia e vinovata de preturile mari la energie

 8. Dar de ce nu vorbesc si ca au dat afara pe toti cei care i-au angajat in vara pe contract de 6 luni?au semnat pe 6 luni cu promisiunea ca vor fi prelungite…nu a fost asa!si-au batut joc de oameni!