G4Media.ro

VIDEO Probleme cu ninsorile în Vrancea, după ce contractele cu firmele de…

Foto: Vrancea24.ro

VIDEO Probleme cu ninsorile în Vrancea, după ce contractele cu firmele de deszăpezire au expirat din martie

Probleme pe drumurile județene din Vrancea, în urma ninsorii necontenite care a început aseară. Contractele Consiliului Județean cu firmele de deszăpezire au expirat în luna martie, astfel că autoritățile au fost prinse pe picior greșit de “zăpada mieilor”, așa cum i se spune popular.

Astfel, pe mai multe drumuri județene din județ s-au creat ambuteiaje sau pur și simplu au devenit necirculabile, pentru că nimeni nu a intervenit.

Este și cazul drumului județean DJ 205 H în comuna Păunești, la graniță cu Adjud, unde microbuzele cu elevii navetiști nu au putut circula ore bune. Nici energia electrică  nu este furnizată în comunele Păunești, Ruginești, Pufești și Movilița, din cauza vremii nefavorabile și a căderii masive de zăpadă.

De asemenea, câteva mașini au rămas, astăzi, blocate, pe DJ 119 C, pe raza comunei Ruginești. Utilajele firmei de deszăpezire și localnicii de la SVSU Ruginești au intervenit și, astfel, autovehiculele și-au putut continua drumul. Pe DN 2D, în zona Greșu – limită județ Covasna, cinci autovehicule nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Pentru deblocarea traficului intervin utilajele Secției Drumuri Naționale Focșani și SVSU Tulnici.

Unii primari, cum e cazul edilului din comuna vrânceană Nistorești, Teodor Dobre (foto), au scos încă de azi noapte utilajele și intervin pentru degajarea drumurilor, inclusiv a celor județene, nu doar comunale, în înțelegere cu Consiliul Județean Vrancea.

“Intervenim în zonele afectate, suntem în legătură cu primăriile, ele intervin în limita utilajelor disponibile, Consiliul Județean cu firmele care au lucrat în perioada de iarnă, în urma unor solicitări pe care le-am făcut, pentru că contractele de deszăpezire au expirat din martie”, a declarat Adrian Crețu, administratorul public al județului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dupa ce au muncit 2 saptamani in iarna asta , acum vor si mai multi bani.