G4Media.ro

VIDEO Prințul Charles, în vizită la Palatul Victoria: Înaltul oficial a fost…

VIDEO Prințul Charles, în vizită la Palatul Victoria: Înaltul oficial a fost interesat de politicile României în domeniul energiei verzi și regenerabile și a amprentelor de emisie de dioxid de carbon

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, miercuri, în vizită pe prințul de Wales, la Palatul Victoria.  

„Alteța Sa Regală Prințul de Wales, aflat în vizită în țara noastră, a fost interesată de situația de securitate a României în contextul invaziei ruse în Ucraina. Principalele preocupări ale Alteței Sale Regale au vizat amenințarea la adresa securității alimentare a lumii, generată de blocarea porturilor Odesa și Nikolaev de către trupele ruse. De asemenea, înaltul oficial a fost interesat de politicile României în domeniul energiei verzi și regenerabile și a amprentelor de emisie de dioxid de carbon. Alteța Sa Regală a recomandat inițiativa sa „Sustainable Markets Initiative” ca soluție de reunire a companiilor care s-au angajat în activități comerciale de reducere a poluării și emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis premierul Ciucă.

El a precizat că oficialului britanic i-au fost prezentate „eforturilor României de susținere în toate modurile a Ucrainei: primirea și găzduirea refugiaților; susținerea cetățenilor ucraineni strămutați intern și a celor care își apără țara; susținerea exporturilor ucrainene de cereale. De asemenea, prim-ministrul României a prezentat analiza privind situația militară de pe teren din Ucraina și perspectivele și amenințările generate în regiunea Mării Negre”. 

Ciucă și-a anunțat deschiderea și pentru susținerea investițiilor în energia verde, cu precădere cea eoliană offshore în care companiile britanice sunt așteptate să investească în perioada următoare.

Sursa foto: Guvernul Romaniei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ma indoiesc ca Ciuca a fost in stare sa baguie ceva in limba romana, probabil ca s-a limitat sa faca ce stie mai bine: sa bata din calcaie!

  • E expresiv….îți dai seama cât este de tem bel după înfățişare.

  • Iar dvs, propagandistii sovietici, ce ar fi trebuit sa stiti mai bine, dar nu va pricepeti deloc: trolling. Ce va iese e penibil, nu impresioneaza pe nimeni.

 2. Carevasăzică o venit ăla să se intereseze de energiile verzi, chestii regenerabile și ce mă? Ete dom’le ce grijuliu chipurile, ai noști la fel…. Bă e chiar așa greu să scrieți că a venit ciarls să-și vadă căsuțele din Brașov și Covasna??????

 3. Sub numele redacția se ascunde unul care cenzurează și scrie comentarii.

 4. Bai, alias redacția, ești normal?

 5. Și-a și găsit cu cine sa vorbească, și mai ales despre ce teme. Toată societatea românească fierbe, e dornica sa implementeze pactul verde, asta după ce lasă munți de gunoaie acum la grătare, ca vine vremea frumoasa. Apoi umple Transafagaraseanul de pet-uri. Eu acolo l-as duce pe Charles dacă vrea o opinie sinceră

 6. avem energie verde … e in copaci … tzantzos va mai.lasa cativa copaci in picioare …

 7. Dar despre chestii care ne ard acum, de ce nu vorbiti?
  Coruptia, hotia, mafia din politica si MAI, despre astea toate nu?