G4Media.ro

VIDEO Primul tronson de autostradă finalizat în acest an se inaugurează pe…

VIDEO Primul tronson de autostradă finalizat în acest an se inaugurează pe 4 septembrie: Lotul Biharia-Borș, de la granița cu Ungaria, cu o lungime de doar 5 km

Pe 4 septembrie se va inaugura primul tronson de autostradă finalizat în acest an. Este vorba de cei 5,3 kilometri dintre Biharia-Borș, care se vor lega direct la autostrada M4 din Ungaria. Lotul construit de românii de la Trameco (Selina) este gata încă de la finalul lunii iulie, însă darea lui în folosință se va face după finalizarea formalităților pentru noul punct de trecere al frontierei pe autostradă, amenajat de către partea ungară, dar și a recepției tronsonului din M4 care ajunge pînă la granița cu România.

„Biharia-Borș recepția este finalizată. Pe 4 septembrie vom da în trafic acel lot de autostradă. Vom inaugura acel lot de autostradă în prezența oficialilor din Ungaria, bineînțeles împreună cu punctul de trecere al frontierei”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru zf.ro.

Tronsonul Biharia-Borș

Lungime: 5,3 km

Constructor: ASOCIEREA TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK A.S. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SR

Valoarea contractului: 145,66 milioane de lei

Începere lucrări: 13 aprilie 2019

Finalizare lucrări: 30 iulie 2020

Filmare publicată de API pe 17 iulie, cu două săptămâni înainte de finalizarea lucrărilor pe tronsonul Biharia-Borș

Vama Borș 2 va fi al doilea punct de trecere a frontierei pe autostrada. Punctul de frontier va avea10 benzi pe sens, din care 6 pentru autoturisme și autocare și 4 pentru automarfare.

Sursa foto: Captură foto/Asociația Pro Infrastructura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Atata trambițare si cu centura capitalei si cu asta, de parca am construit pe luna. RUȘINE , la câți bani se fura in tara noastra.

  2. 5 kilometri? În loc să îi facă într-un câmp de lângă Oradea unde nu se conectează la nici un alt tronson ăștia 5 km puteau fi făcuți între Lugoj și Deva și am fi avut 350km de autostradă continuă între Sibiu și Nădlac…

  3. Bun si asta
    Ne dam ca pe derdelus, for fun!

  4. Încetul cu încetul Ardealul se leagă cu autostrăzi de Budapesta nu de București. Mai vorbim peste 50 de ani…

  5. Acuma ,eu susțin ruperea Ardealului de mitici ,dar ne facem de râs cu 5 km, în loc să tăcem ne mai si facem de râs cu „inaugurarea” a 5 rahați.

  6. Nu inteleg de ce toata lumea, inclusiv autoritatile competente, vorbesc despre tronsonul Biharia – Bors, desi autostrada este la vreo 15-20 km nord de Bors si deci nu are nimic comun cu aceasta localitate. Denumirea inexacta va genera confuzii si dezorientare pentru calatorii care nu sunt din zona, mai ales pentru cetatenii straini. Cei care se orienteaza in trafic dupa GPS daca seteaza aparatul dupa localitatea Bors vor fi dirijati in alta parte si vor rata intrarea pe autostrada. Pentru eliminarea acestei confuzii ar trebui sa se vorbeasca de tronsonul Biharia – Frontiera Ungaria, iar noul punct de frontiera ar trebui sa fie denumit Biharia si nicidecum Bors II

  7. cioturi de autostrazi. folosesc cuiva ? sau sunt bune la raportat si taiat panglici ?

  8. Eu cred ca ar trebui sa ne bucuram de fiecare tronson nou de autostrada inaugurat, în loc sa dam cu pietre ca frustrații. Da, sunt 5 km, dar se leagă direct la rețeaua din Ungaria și mai apoi Europa de vest. În plus, exista al doilea punct de frontiera, ceea ce va asigura un trafic mai fluid spre și dinspre Ungaria, fără cozi și nervi. Deja se lucrează la al doilea tronson Biharia-Chiribis, ceea ce înseamnă că visul de a avea o autostrada între Oradea și Cluj Napoca se apropie de realitate – chit ca vor mai trece ani buni pana o vom putea folosi. Eu zic sa ne bucuram, moderat, mai degrabă decât sa fim cârcotași.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.