G4Media.ro

VIDEO Primul cuib de “viespi ucigaşe” din Statele Unite a fost descoperit…

VIDEO Primul cuib de “viespi ucigaşe” din Statele Unite a fost descoperit şi distrus, după un an de căutări intense

Până la 200 de viespi au fost ucise în nord-vestul Statelor Unite, la graniţa cu Canada, în primul astfel de cuib găsit pe continentul nord-american, scrie The Guardian.

Viespile uriaşe, aşa-numitele „ucigaşe”, depăşesc 5 centimetri în lungime, iar înţepătura lor este de aproape 6 milimetri. Au un venin foarte toxic, care poate cauza decesul persoanelor alergice la veninul de albine sau viespi. Sunt vulnerabile şi persoanele care nu sunt alergice, dar sunt înţepate de un număr mare de viespi. În Japonia, se estimează că zeci de persoane mor din cauza lor. Cel mai mare pericol este însă pentru apicultură, pentru că viespile uriaşe pot distruge un stup întreg în câteva ore.

Viespile au fost descoperite în SUA anul trecut, iar de atunci au avut loc căutări intense pentru a le descoperi cuibul. Entomologii au ataşat dispozitive de căutare prinse cu aţă dentară de câteva specimene prinse în ultimele săptămâni, în speranţa că acestea îi vor conduce către cuib.

După trei săptămâni, echipe ale Departamentului pentru Agricultură al statului Washington au reuşit să descopere viespile şi să le ucidă. Oamenii de ştiinţă au fost îmbrăcaţi în costume de protecţie, care pot rezista la înţepăturile cu lungile ace ale insectelor.

Copacul în care s-au ascuns va fi tăiat, pentru a extrage posibile larve şi a vedea dacă a rămas în viaţă vreo regină. Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca în zonă să se afle şi alte cuiburi.

Specia invazivă de insecte trăieşte de obicei în Asia, în zone precum China, Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Vietnam. În ultimii ani, au fost descoperite şi în nordul Statelor Unite şi Canada, dovadă că specia a început să migreze.

sursă: The Guardian // sursă foto: Departamentul pentru Agricultură / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ar trebui sa dea odata lege, sa nu se mai casatoreasca traditional viespile si asa ar mai domoli din numarul lor. Cate un netflix, niste reclame lgbt, putin multi- kulti si la revedere viespi ucigase.

 2. Ce stire misto =)

 3. daca specia este din Asia cum poti spune ca „a inceput sa migreze”?
  eventual daca au gasit tehnolgia ET de a traversa Pacificul in siguranta cat sa ajunga pe coasta de Vest.
  mult mai probabil ca au fost aduse in transporturi comerciale peste Pacific.Se aciueaza prin containere astfel ca pot supravietui unui drum peste Pacific.Sau poate au fost „aduse”de prietenii chinezi ca bonus la COVID19.

  • poate chiar au migrat. oricum, nu stiu ce se mira. sunt si la noi astea. si sunt foarte mari, adevarat. dar nu sunt agresive ca alea mici. astea fug de om. insa distrug struguri, perele tot ce e dulce. in fiecare an distrug cuiburi in dambovita de din astea mari.

 4. !torna_fratre

  ati observat ca stirile legate de originea chinezeasca a covidului au disparut, asa cum apesi pe intrerupatorul de lumina!

  nu se mai spune nimic despre procesele intentate Chinei pe tema covidului, mai sunt ele pe rol?

  ca si despre acuzatia adusa OMS-ului…si a presupuselor relatii intre OMS si China

  • Nu se mai vorbește în media cu reclame pt. Huawei, dar vă puteți informa pe Epoch Times, inclusiv în arhivă

 5. Adica cineva poate comite un atentat la siguranta nationala precum invazia de lacuste.Plantarea strategica a unor colonii de viespe…si adio polenizare in agricultura, dar si distrugerea apiculturii.Bonus pe langa covid!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.