G4Media.ro

VIDEO Primarul din Baia Mare, acuzat că aruncă deșeurile menajere pe malul…

VIDEO Primarul din Baia Mare, acuzat că aruncă deșeurile menajere pe malul râului Săsar, după ce contractul cu operatorul de salubritate Drusal a fost anulat

Începând din 2 decembrie, 2021, Primăria Baia Mare nu mai are contract cu firma de salubritate Drusal, relatează publicația locală 2mnews.ro, iar cititorii semnalează că deșeurile sunt depozitate, ilegal, pe malul râului Săsar.

Primăria Baia Mare ar fi rămas fără contract cu operatorul de salubritate din pricina datoriilor imense (19 milioane de lei), iar consilierul liberar Mircea Cirț – care se află în comisia de negociere a municipalității, cu compania Drusal – arată că edilul Cătălin Cherecheș a găsit o soluție de avarie: depozitarea ilegală a deșeurile pe malul râulu Săsar.

Mircea Cirț s-a deplasat la fața locului, filmând cum o mașină cu deșeuri ajunge într-o zonă care se presupune că ar trebui să fie ecologizată până în 25 ianuarie, 2022, așa cum a dispus Garda de Mediu, nicidecum încărcată cu alte deșeuri.

Cirț nu a fost însă lăsat de polițiștii locali să intre în perimetrul în care erau deversate deșeurile.

El l-a acuzat pe primarul Cătălin Cherecheș că acționează în cârdășie cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu și că se folosește de polițiștii locali pentru a ascunde ilegalitățile comise.

„Majoritatea polițiștilor prezenți la aceste fărădelegi flagrante sunt oameni simpli, cu familii acasă, cu probleme și neajunsuri ca majoritatea. Sunt la ordin, ar avea ce să facă, dar le e teamă pentru pâinea și liniștea lor. Dacă vă spunea cineva că Garda de Mediu știe și tolerează ce se întâmplă în Baia Mare poate nu ați fi crezut. Dacă vă spunea cineva că în loc să curețe locul așa cum a dispus Garda de Mediu până pe 25 ianuarie (deși poliția știe greșit că termenul e pe 25 februarie) primăria trimite în continuare gunoaiele pe malul Săsarului, nu ați fi crezut”, a scris pe contul său de facebook, consilierul liberal Mircea Cirt.

Acesta a mai relatat că un camion plin cu gunoi ar fi fost trimis de Gada de Mediu să stea ascuns în curtea Stației de Epurare până la plecarea sa din zonă, pentru ca mai apoi mașina să fie întoarsă și gunoiul aruncat pe malul râului Săsar.

Vom reveni în scurt timp cu un punct de vedere al primarului Cătălin Cherecheș.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. chiar daca mie personal nu mi place PNL absolut deloc consider ca este la fel ca si PSD am tot respectul pt omul acesta Mircea Cirț vizavi de aceasta initiativa si de modul de abordare pe care il are fata de oameni care isi fac doar treaba.
  tot respectul si sper sa continue si sa nu se lase intimidat
  numai bine

  • Stai liniștit, nici colegii lui din PNL nu prea îl mai au la inimă că prea tulbură apele și scad comisioanele…

 2. Asta in timp ce Johannis se lauda cu educatia ecologica. Desi gunoiul nu este reciclat in Baia Mare. Oamenii de bine il recicleaza si il pun la ghena diferentiat, dar degeaba.

 3. Cetatenii vad si suporta . Militienii , procurorii si judecatorii nu vad . Ca ei sint pusi acolo sa vada selectiv . De aceea ii este scirba de voi poporului roman ba scusurilor sociale !

 4. Baia Mare a ajuns unul dintre cele mai corupte orase din Romania. Toate institutiile sunt subordonate coruptilor si capuselor politice… incepand de la ape, mediu, primarie etc.
  Coruptia e resimtita in traiul si salariile oamenilor de rand, noi locuri de munca sau investitii zero.
  Sunt un fost cetatean al acestui oras ce a plecat pentru un trai mai bun. De fiecare data cand ma intorc nu pot sa observ decat o degradare continua a orasului in timp ce la Satu Mare, Oradea, Cluj… lucrurile se misca si se misca in spre bine.
  Pacat!

 5. La noi nu se poate numai cu mizerii ,amenințări ce ne sparg garajele ,etc ,mizerii in oraș cat China ,vai și amar de așa un administrator .Păcat de orașul ăsta frumos.

 6. Vina este in primul rand a cetățenilor votanți ai acestui ins ce este primar ,a fost ales primar când era închis la închisoare (doar nu a ți crezut că la u luat procurorii de bun ce era)așa că dragi votanți ai respectivului nu a ți deschis ochii ,deschide ți punga și plătiți taxe de salubrizare duble făcând slalom printre gunoaie

  • Datorită sistemului minunat de alegeri într-un singur tur, agravat și prin simțul civic de tot plânsul al locuitorilor, de neprezentare a 66 % dintre ei la alegeri, primarul actual a ajuns în funcție cu 13,8 % al voturilor din totalul de 120308 persoane cu drept de vot în Baia Mare. Cu puțină dibăcie, cu minim de favoruri și asfaltări în zona grupurilor țintă, un demagog înnăscut va putea oricând să pună mâna pe un oraș, o localitate, un județ. Iar dacă se dovedește corupt, până-n măduva oaselor, moara juridică macină lent. Dar ce povestim, fenomenul e general în toată țara. Atât că mai sunt și oameni, mai rar, care nu fură tot ce mișcă.

 7. Gospodar, cuvant care se trage mai de la est unde inseamna domn.