G4Media.ro

VIDEO Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, spune că a trimis un „baros însângerat”…

Sursa foto: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

VIDEO Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, spune că a trimis un „baros însângerat” către Parlamentul European, înainte de votul asupra unei rezoluții care condamnă „crimele odioase” ale grupării

Liderul faimosului grup de mercenari Wagner, care are legături cu Kremlinul, a declarat miercuri că a trimis un baros care va fi livrat Parlamentului European, ca o amintire întunecată a uciderii îngrozitoare a unui luptător acuzat că a dezertat, relatează The Moscow Times.

Gestul amenințător al lui Evgheni Prigojin a venit în momentul în care Parlamentul European se pregătea să condamne Wagner într-o rezoluție fără caracter legislativ, după ce a catalogat miercuri Rusia drept „stat sponsor al terorismului”.

Firma Concord a lui Prigojin a declarat că acesta a discutat cu comandanții Wagner despre votul anticipat al Parlamentului UE și a decis să răspundă cu ceea ce a descris ca fiind un „caz de informare”.

Mai târziu, miercuri, a apărut o înregistrare video care arată un asociat al lui Prigozhin care flutură o cutie de vioară ce conține un baros cu inscripția „PMC Wagner” pe cap și pete artificiale de sânge pe mâner.

Arma este o aluzie la un alt videoclip apărut luna aceasta, în care un presupus dezertor Wagner a fost ucis cu un baros după ce a fost recapturat.

Prigojin a lăudat inițial aparenta ucidere a luptătorului, dar ulterior a negat implicarea Wagner, în schimb a dat vina pe serviciile secrete americane, fără a furniza dovezi.

Barosul a fost dat unui grup de bloggeri militari pro-război pe care presa rusă l-a asociat anterior cu așa-numita „fermă de troli” a lui Prigojin.

„Cazul de informații care urma să fie trimis Parlamentului European a fost predat unui reprezentant al Cyber Front Z”, a declarat Concord într-un scurt comunicat pe rețelele de socializare.

Cyber Front Z a apărut pe aplicația de mesagerie Telegram în primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina, cu o campanie de recrutare de specialiști IT și designeri web, precum și de „comentatori de social media” și „spammeri”. În prezent, se mândrește cu peste 100.000 de abonați pe canalul său pro-război.

Proiectul Gulagu.net privind drepturile prizonierilor a identificat persoana care a fost filmată în timp ce prezenta cazul ca fiind avocatul Wagner din Sankt Petersburg, Igor Yeliseyev.

Parlamentul UE va vota joi o rezoluție care condamnă „crimele odioase” comise de Wagner și îndeamnă Rusia să își retragă membrii din estul Ucrainei și din Crimeea anexată.

Site-ul Parlamentului European a fost lovit miercuri de un atac cibernetic revendicat de hackeri pro-ruși, la scurt timp după rezoluția prin care desemna Rusia drept stat „sponsor al terorismului”.

Comisarul rus pentru drepturile omului a declarat că investigatorii verifică autenticitatea înregistrării video în care se vede cum dezertorul Wagner – care fusese deținut înainte de a fi recrutat – este ucis.

Prigojin a fost filmat în timp ce recruta personal deținuți din întreaga Rusie pentru a se alătura rândurilor lui Wagner pentru a lupta în Ucraina în această vară.

El a recunoscut că a fondat Wagner în 2014, în septembrie, după ani de zile în care a negat legăturile cu organizația obscură de mercenari ai cărei luptători au fost văzuți în zone de conflict din întreaga lume.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. G4: Niste glume sadice facute de niste retar//dati mintali, nu prea isi au locul aici.

  2. Cu ce scop? A vrut sa probeze neaparat barbarismul orcilor? I-o fi fost frica sa nu se răzgândească unii…

  3. Mai mult ca sigur mama Prigojin s-a culcat cu unchiul Prigojin sau cu bunicul Progojin de a ieşit un asemenea specimen. Ştii că ai ajuns într-un punct critic dacă o porcină ca ăsta face ameninţări mafiote faţă de Parlamentul Europei.

  4. Barosul însângerat se trimite în Rusia. Mafioții italieni trimit un cap de porc.

  5. un nivel de „civilizatie” deosebit

    • asta e cultura rusa,alta nu e!ceaikovski,dostoievski,etc?accidente ale istoriei!

  6. Cam asta isi doresc si multi din Romania, astfel de specimene…

  7. E plin de sange dupa ce iubitii lui i-au largit rozeta cu barosul, trebuie mai multa vaselina data viitoare.