G4Media.ro

VIDEO Povestea marelui fizician Horia Hulubei: pilot de război, doctorand în laboratorul…

VIDEO Povestea marelui fizician Horia Hulubei: pilot de război, doctorand în laboratorul unui laureat Nobel la Paris, rector la București și „descoperitor” alături de Yvette Cauchois

Horia Hulubei s-a născut într-o familie de țărani și a învățat tâmplărie. Adică fizică experimentală, după cum avea să definească mai târziu experiența din tinerețe în urma căreia a rămas cu următoarea învățătură: dacă nu ai un aparat, ți-l faci tu singur în atelier! Principiu pe care îl va aplica în viața sa de cercetător, sub îndrumarea laureatului Nobel care i-a dat sarcina de a realiza un nou laborator de raze X, alături de colega sa Yvette Cauchois.

Povestea fizicianului Horia Hulubei și a drumului său de la război, la știință a fost relatată de cercetătorul Cristian Presură, cu ocazia zilei naționale a României. Istoria pilotului de război care a avut puterea să redevină student, cercetător, membru al Academiei Franceze de Științei, rector al Universității din București și fondatorul Institutului de Fizică Nucleară de la Măgurele este subiectul celui mai recent episod al vlogg-ului “Fizica cu Cristian Presură”.

 

 

Sursa foto: Captură Youtube / Fizica cu Cristian Presură

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.