G4Media.ro

UPDATE VIDEO Portul din Berdiansk, în flăcări / Ucrainenii susțin că au…

Ministerul Apărării, Ucraina

UPDATE VIDEO Portul din Berdiansk, în flăcări / Ucrainenii susțin că au distrus nava rusească de desant Orsk

Portul din Berdiansk este în flăcări, joi dimineaţă, dar deocamdată nu se ştie dacă a fost lovită o navă rusească sau dacă forţele ruseşti au aruncat în aer rezervoarele de combustibil, transmite News.ro, care citează Nexta.

UPDATE 1 Ministerul ucrainean al Apărării afirmă că a distrus nava de desant Orsk din Flota Mării Negre. „Vor fi mai multe”, a adăugat ministerul, care a publicat și două fotografii, cu nava rusească înainte de atac și după.

 

Potrivit agenției Tass, care cita televiziunea Zvezda a ministerului apărării, nava Flotei Mării Negre ajunsese în Berdiansk în 21 martie. „Sosirea acestei mari nave de desant în portul Berdiansk este un eveniment important, care deschide posibilități pentru Marea Neagră în termeni de logistică, folosind din plin infrastructura din Berdiansk”, afirma Zvezda, care cita un ofițer al flotei rusești.

Nava, care putea transporta până la 1.500 tone de echipamente, „descarcă sub ochii noștri vehicule blindate care întăresc desfășurarea noastră”, potrivit sursei citate.

UPDATE O navă rusească de dimensiuni mari a fost distrusă în portul Berdiansk, afirmă marina ucraineană, citată de CNN.

Televiziunea americană precizează că afirmația ucrainenilor nu poate fi verificată din surse independente dar înregistrrăi video prezintă un incendiu de proporții.

Jurnaliştii au precizat că, deocamdată, nu se ştie dacă a fost lovită o navă rusească sau dacă forţele armate ruse au aruncat în aer rezervoarele de combustibil în portul orașului situat la aproximativ 75 km nord-vest de Mariupol.

Jurnaliştii ucraineni de la Nexta transmit şi că, potrivit ministrului interimar al Protecţiei Mediului şi Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Sileţ, majoritatea incendiilor din apropierea centralei nucleare de la Chernobîl au fost stinse.   Peste 30 de incendii au fost în zonă în ultima perioadă.

De asemenea, Nexta publică un video despre ”cum arată Mariupol după aproape o lună de război”.

Majoritatea clădirilor sunt distruse, după bombadramente, străzile fiind pline de moloz.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. In definitiv, Berdiansc asta e unul dintre orasele principale ale Rusiei! Pana diseara, va preda cheile de la Kremlin lui Hunter.

  2. Portul e controlat de rusi, dar unora tot le-a venit nastrusnica idee ca si-au aruncat depozitele de combustibil in aer.
    Dupa video si dupa logica foarte probabil ca e un barcaz rusesc in flacari.

  3. BINE LE-A FACUT UCRAINENII CA LE-A DISTRUS NAVA LA RUSI.

  4. Planificare – NATO, executare – Ucraina.

    • Pentru nedumeriți – 8 ani de zile picior de soldat rus nu a călcat în Donbas, nu-i așa?

  5. Nenorocita natie de oameni mai sunt rusii astia. Sclavi pana la moarte. Ce a facut comunismul in Romania este nimic pe langa cum a distrus Rusia si oamenii de acolo.