G4Media.ro

VIDEO Pompierii români, în prima misiune de stingere a incendiilor din Franța

Sursa Foto: in.gr

VIDEO Pompierii români, în prima misiune de stingere a incendiilor din Franța

IGSU anunţă, vineri seară, că 19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocaţi în Franţa, cu 4 autospeciale de stingere, au derulat prima misiune în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franţei.

”Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 kilometri pătraţi”, a transmis, vineri seară, IGSU.

Sursa citată a precizat că maşinile cu capacitatea de 10.000 l au oferit eficienţă sporită misiunilor, continuitate în intervenţie şi acoperirea în cele mai bune condiţii a suprafeţei afectate de incendii.

”Începând cu ora 21:10, tot personalul modulului a ajuns în baza de operaţii. Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este şi Punctul de Comandă al omologilor francezi”, a mai transmis sursa citată.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Succes pompierilor militari români! Să vă întoarceți cu bine acasă, băieți!