G4Media.ro

VIDEO „Peștele deșertului”: O stâncă uriașă în forma unei creaturi acvatice iese…

Sursa foto: Captură video - Khaled Zaal Alenazi

VIDEO „Peștele deșertului”: O stâncă uriașă în forma unei creaturi acvatice iese din nisipuri în Arabia Saudită

În căldura strălucitoare a deșertului saudit, ar putea fi considerat un miraj – dar fotograful Khaled Al Enazi are imagini care dovedesc că a văzut cu adevărat o stâncă uriașă în formă de pește ieșind din nisipuri, transmite CNN.

Al Enazi a capturat imagini ale formațiunii neobișnuite cu ajutorul unei drone în timp ce înregistra comorile arheologice din comitatul Al-Ula din Arabia Saudită – o zonă cunoscută pentru structurile antice care rivalizează cu orașul Petra din Iordania.

„În timp ce documentam zona, în fața mea a apărut o priveliște a unui munte, forma sa sugerând un pește în inima deșertului”, a declarat el pentru CNN prin e-mail.

Al Enazi spune că, probabil, nu este prima persoană care a întâlnit formațiunea stâncoasă, dar crede că perspectiva sa aeriană a însemnat că a fost primul care a observat forma sa neobișnuită.

„Ochiul unui fotograf vede ceea ce oamenii nu văd”, a spus el.

Fotograful a numit în mod corespunzător stânca „Desert Fish”.

În imaginile filmate cu drona înregistrate de Al Enazi în luna iunie a acestui an, formațiunea stâncoasă seamănă cu o creatură acvatică care înoată prin nisipul auriu, structurile sale asemănătoare aripioarelor dorsale sugerând, de asemenea, că ar putea fi un rechin care iese din adâncuri pentru a-și urmări prada.

Senzație virală

De când imaginile sale au fost împărtășite, Al Enazi a trebuit să dezamăgească utilizatorii imaginativi de pe rețelele de socializare, care au susținut că rocile sunt de fapt rămășițele unei bestii marine uriașe.

„Unii au menționat că este vorba despre un pește real care a fost fosilizat acum milioane de ani, dar nu este cazul”, a declarat el. „Este gresie formată de mai mulți factori”.

Videoclipul cu „Peștele deșertului” distribuit într-un tweet în luna iulie a adunat peste 29.000 de vizualizări.

Fotograful lucrează în prezent la crearea propriului său canal YouTube dedicat documentării regiunii Al-Ula și a peisajului său fascinant.

Acoperind aproape 22.500 de kilometri pătrați, regiunea Al-Ula găzduiește unul dintre cele mai dramatice peisaje deșertice din lume.

Anticii nabateeni și-au întemeiat principalul lor oraș sudic chiar la nord de valea Al-Ula și au sculptat morminte spectaculoase în stânci la Mada’in Salih, acum inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Unele dintre rocile din Al-Ula, sculptate de elemente, au căpătat forme sculpturale – și umane – surprinzătoare.

O stâncă, cunoscută local sub numele de Jabal Al-Fil, este faimoasă pentru asemănarea sa cu un elefant.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Ba e submarin!
    Dovada ca desertul a fost un fund de mare, dar s-a uscat de la global orming.

  2. Corect! Submarin nuclear din clasa Flinstone! 🙂 Poate sta 10.000.000 de ani sub nisip fără a fi detectat.

  3. Ai să-mi bag…știam eu ca mi-am pierdut undeva submarinul.

  4. In limbaj de specialitate asta se numeste pareidolia. Si acum am pe acasa “os de dinozaur” gasit in copilarie, in realitate o piatra amarata dar care mi-a hranit entuziasmul. Asa ca mai tarziu am gasit cateva fosile reale dragute, fara vreo valoare stiintifica dar erau descoperirile mele. “Pestele” asta hraneste imaginatia.