G4Media.ro

VIDEO Peste 2,3 tone de peşte, confiscate în urma unei acţiuni a…

VIDEO Peste 2,3 tone de peşte, confiscate în urma unei acţiuni a poliţiştilor în Delta Dunării şi la Marea Neagră

Peste 2,3 tone de peşte au fost confiscate în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării” şi la Marea Neagră, pentru combaterea activităţilor ilegale din domeniul piscicol, transmite News.ro.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 5-8 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul de Poliţie „Delta Dunării” şi cei ai Poliţiei Judeţene Tulcea au organziat, cu ajutorul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activitaţilor ilegale din domeniul piscicol.

Acţiunea a avut loc pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (judeţele Tulcea şi Constanţa) şi la Marea Neagră.

Astfel, au fost constatate 11 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, la aceeaşi legislaţie, în valoare totală de 4.800 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate sau confiscate 283 de unelte de pescuit (setci din fir textil, setci monofilament, setci multi filament, vintire şi carmace), în valoare totală de 14.700 de lei. Au fost, totodată, confiscate 2.328 de kilograme de peşte, precum şi 41,4 kilograme de icre.

O astfel de acţiune a avut loc, în 5 noiembrie, când poliţiştii au verificat o societate comercială din Sulina, judeţul Tulcea, care are ca obiect principal de activitate pescuitul comercial. Din verificări a reieşit că s-ar fi pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin, contrar normelor şi dispoziţiilor interne şi europene. Cantitatea vizată depăşeşte 1,5 tone de peşte, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Ca urmare, a fost întocmit un dosar penal, urmând a fi continuate cercetările sub aspectul încălcării legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Minunat.. peste in valoare de 60.000 de lei si amenda totală 4800. Oare or sa se mai duca aia si data viitoare?? DAA! AMENDA SA FIE 120.000 DE LEI SI CONFISCAREA AMBARCATIUNII.. ATUNCI ABIA ESTI SIGUR CA NU MAI BRACONEAZA. DACA LE DAI O AMENDA PE CARE O SCOT IN 3 ORE DE BRACONAT E DEGEABA!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.