G4Media.ro

VIDEO Pericol pe un șantier din Centrul Bucurestiului: Nici o măsură de…

Foto: G4Media

VIDEO Pericol pe un șantier din Centrul Bucurestiului: Nici o măsură de protecție a trecătorilor, trei adolescenți surprinși când treceau pe sub o încărcătură de sute de kg ridicată de o macara

Imaginile au fost surprinse de o cititoare G4media.ro în inima Capitalei, pe strada Radu Vodă nr. 20, chiar vineri după-amiază.

În clipul video, începând cu secunda 20, se poate observa cum trei adolescenți trec fără să conștientizeze pericolul pe sub o încărcătură de sute de kg care li se legăna deasupra capului.

În mod normal, muncitorii ar fi trebuit să asigure perimetrul pentru a nu exista niciun risc pentru trecători, și să poarte echipament de protecție. Adresa șantierului se află la doar câțiva metri de sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului București.

Dragoș Porojnicu este reporter și la Știrile TVR / Foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Dispozitivul de ridicat este o improvizatie neomologata, e practic un cablu de automacara adaptat la un Manitou, care nu a fost construit pentru asa ceva

  • sa înțeleg că manitoul nu a fost conceput pentru ridicare ?

  • Dn Mihai nu știu în ce calitate vă dați cu părerea …Dar acel dispozitiv de ridicat nu este o improvizație este special concepută în acest sens și omologata pentru astfel de utilaje .Mai bine va documentați decât să vorbiți in necunoștință de cauza!

 2. In România nu exista reguli sau instituții care sa le aplice

 3. Sunt deja ani buni de când șantierele din România nu mai respectă regulile de siguranță și de curățenie. A fost un timp, prin anii ’90, când pentru abateri de genul ăsta se dădeau amenzi și, ca atare, camioanele nu mai ieșeau din incinta șantierelor fără a fi în prealabil spălate, iar perimetrul acestora era împrejmuit.

 4. Că pietonii nu au nici vină… De ce sa fii atent când mergi pe stradă….. Daca e trecere de pietoni sau e verde treci fata sa te uiți că te protejează destinul!!!

  • Corect!!!! este recomandat mersul in grup de minim 2. Unul se uita dupa gropi si unul dupa caramizi care cad de pe fatadele cladirilor.

 5. Unde naiba se vede că trec pe sub încărcătură? Ori tu nu vezi bine, ori ne crezi orbi!

 6. Incredibil, practic li se legăna securea deasupra capului. Și la mine blocul e in reabilitare de jumătate de an (are doar 4 etaje / 2 scări) dar firma nu pare ca se grăbește nicăieri. Muncitorii nu poarta casca de protecție când se urca pe schela deși firma le da căști. Muncitorii fumează în scara blocului și în subsolul blocului și nimeni nu le zice nimic pentru ca mai sunt și dintre locatari care fumează în scara blocului. Aici la București a cam apus civilizația.