G4Media.ro

VIDEO Pelerinaj la mormântul lui Navalnîi: Oamenii continuă să vină pentru a…

Sursa foto: Twitter / Команда Навального

VIDEO Pelerinaj la mormântul lui Navalnîi: Oamenii continuă să vină pentru a depune flori, la o zi de funeraliile opozantului rus

Mama liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi a vizitat mormântul acestuia, la o zi după ce mii de ruși au riscat să fie arestați pentru a-i aduce un omagiu luptătorului anticorupție la înmormântarea acestuia, relatează The Guardian.

Alături de ea, mulți oameni s-au adunat astăzi la locul de veci al opozantului rus, notează BBC. A existat o prezență continuă a poliției la cimitir, aproape de malurile râului Moskva.

https://twitter.com/rshaveddinov/status/1763909396248113539

Navalnîi, care a fost cel mai înverșunat critic al lui Vladimir Putin timp de peste un deceniu, a murit luna trecută într-o colonie penitenciară în care își ispășea o pedeapsă de 19 ani pentru acuzații de „extremism”, considerate în mare parte drept o răzbunare pentru opoziția sa față de Kremlin.

Mama sa, Liudmila Navalnaya, i-a vizitat mormântul, care era acoperit de flori și coroane, la cimitirul Borisovo din sudul Moscovei, sâmbătă dimineața devreme. Ea a fost însoțită de Alla Abrosimova, mama văduvei lui Navalnîi, Iulia Navalnaia.

Iulia Navalnaia, cei doi copii ai cuplului și fratele lui Navalnîi locuiesc cu toții în străinătate și nu au putut participa la înmormântare din cauza riscului de a fi arestați pentru propria lor opoziție față de președintele rus.

Navalnaia s-a angajat să continue munca soțului ei și a declarat că Putin l-a „ucis” pe Navalnîi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...