G4Media.ro

VIDEO O rachetă SpaceX, cu patru astronauți la bord, a decolat cu…

VIDEO O rachetă SpaceX, cu patru astronauți la bord, a decolat cu succes spre Stația Spațială Internațională

O rachetă a SpaceX a decolat duminică de la centrul spaţial Kennedy din Florida cu patru astronauţi la bord, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Decolarea a fost transmisă în direct pe site-ul agenţiei spaţiale americane NASA, transmite Agerpres.

La bordul navei se află astronauţii NASA Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker, împreună cu Soichi Noguchi de la agenţia spaţială japoneză JAXA, care îşi încep misiunea de şase luni spre şi de pe ISS. Ei urmează să ajungă la staţia spaţială în aproximativ 11 ore de la lansare.

Este al doilea zbor cu echipaj uman asigurat de SpaceX, o companie privată fondată de antreprenorul Elon Musk, după lansarea istorică a astronauţilor Bob Behnken şi Doug Hurley în luna mai la bordul unei nave spaţiale Crew Dragon, aminteşte DPA.

Misiunea lor Demo-2 a reprezentat prima lansare din Statele Unite în aproape un deceniu şi prima dată când o firmă privată, mai degrabă decât o agenţie spaţială guvernamentală, a trimis oameni pe orbită.

Pentru SpaceX, aceasta este ultima demonstraţie majoră necesară înainte ca NASA să-i certifice sistemul de nave spaţiale pentru zboruri regulate cu echipaj uman, pregătind, de asemenea, calea pentru posibile zboruri turistice.

Agenţia spaţială americană speră şi ea că lansarea de duminică va marca începutul multor zboruri regulate cu echipaj de pe sol american către ISS, după nouă ani de dependenţă de rachetele ruseşti Soiuz, care sunt lansate de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, scrie şi AFP.

Zborul, care a fost lansat la 19:27 (00:27 GMT luni), a fost iniţial stabilit cu 24 de ore mai devreme, dar a fost reprogramat „din cauza vântului de pe litoral şi operaţiunilor de redresare”, a scris pe Twitter administratorul NASA Jim Bridenstine.

sursa foto: Facebook/ NASA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nu schimba cu nimic faptul ca Musk e unul dintre cei mai dementi de pe Terra.

    • Lol, are ceva ego, dar de departe de a fi dement. Vrei să spui Putin, Trump, Kim etc.

    • exista un express test modern: spune cine este pentru tine Musk si cine este Trump ? in 3 secunde poti afla daca omul e adecvat sau idiot/idioata fara sanse de insanatosire. cred ca nu poti face parte din prima categorie.

  2. Redacția: „recovery” se traduce aici prin „recuperare”. E despre recuperarea părții din rachetă care se intoarece pe Pământ si de eventuala recuperare a capsulei cu astronauti in caz de defecțiune.

  3. First crow in outer space.

  4. Elon Musk este omul momentului.
    Viziunea sa este vitala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.