G4Media.ro

VIDEO O groapă imensă cu un diametru de 25 de metri s-a…

captura twitter

VIDEO O groapă imensă cu un diametru de 25 de metri s-a format în apropierea unei mine de cupru din Chile

O groapă imensă cu un diametru de aproximativ 25 de metri și o adâncime de 200 de metri a apărut în weekend într-o zonă minieră din Chile, pe un teren exploatat de Lundin Mining, o companie canadiană, la aproximativ 665 km nord de capitala Santiago, potrivit The Guardian.

Serviciul național de geologie și minerit, Sernageomin, a luat cunoștință sâmbătă de existența gropii și a trimis personal specializat în zonă, a declarat directorul agenției, David Montenegro.

„Există o distanță considerabilă, de aproximativ 200 de metri, până la fund”, a declarat Montenegro. „Nu am detectat niciun material acolo jos, dar am observat prezența unei cantități mari de apă”.

Sernageomin a raportat închiderea zonelor de la intrarea la șantierul de lucru al minei Alcaparrosa, situată în apropierea dolinei.

Într-o declarație făcută luni după-amiază, Lundin Mining a precizat că fenomenul nu a afectat niciun muncitor sau membru al comunității și că „a rămas stabilă” de când a fost detectată. „După detectare, zona a fost imediat izolată și au fost notificate autoritățile de reglementare relevante. Nu a existat niciun impact asupra personalului, echipamentelor sau infrastructurii”, se arată în declarație.

Lundin Mining a precizat că o analiză tehnică este în curs de desfășurare pentru a determina cauza evenimentului. „Cea mai apropiată locuință se află la peste 600 de metri distanță, în timp ce orice zonă populată sau serviciu public se află la aproape un kilometru de zona afectată”.

Lundin Mining deține 80% din proprietate, iar restul este deținut de japonezii de la Sumitomo Corporation.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter