G4Media.ro

VIDEO Noi imagini din China. Bolnavii zac pe jos în spitale, gările…

VIDEO Noi imagini din China. Bolnavii zac pe jos în spitale, gările sunt păzite cu arme automate

Panică și disperare în Wuhan, punctul zero al epidemiei cu coronavirus. Spitalele sunt supraaglomerate, pacienții zac pe jos în unitățile medicale, iar gările sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate, așa cum se poate observa în mai multe înregistrări video apărute pe Twitter, a căror veridicitate a fost confirmată de jurnaliștii CNN, transmite Digi24.ro.

Spitalele nu mai fac față numărului mare de pacienți și au amenajat zone de primire în parcări. Sute de oameni așteaptă la coadă, de aproape 24 de ore. Nu mai există paturi libere, iar bolnavii internați sunt înghesuiți pe scaune sau zac pe jos, pe coridoare. În unitățile medicale circulă zvonuri potrivit cărora nu mai există medicamente suficiente pentru cetățeni.

Gările din Wuhan sunt păzite de soldați înarmați cu arme automate și echipați cu costume de protecție.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pai unde e spitalul ala pe care-l construiau chinezii in 6 zile? 🙂

  • A trecut abia o zi de cand au inceput constructia

  • De făcut în 6 zile îl fac, dar va fi un spital de 1000 de paturi. Sunt 12 milioane de locuitori în Wuhan …

  • Bravo, știi sa numeri pana la 6. Pe HN comentariile sunt mai putin subtile. Românii ar face treabă mult mai bună. /sarcasm

   Anyway, e interesant sa vezi cum se prostituează unii români și fac bășcălie din orice. Ei rad de alții sau apelează la ironii, dar sunt incapabili să își vadă și asume propria incompetență. E mai ușor sa faci mișto de alții, decât sa fii constructiv și util.

   Legat de subiect, China iarăși a ascuns problema, în încercarea de a o controla sau din orgoliu prostesc, doar ei știu. Îți dai seama de gravitate, când afli ca au izolat orașe cu milioane de locuitori. Au eșuat și uite unde s-a ajuns. Sper sa nu se înrăutățească situația, mai ales ca sunt relativ aproape.

   Ce este cu adevărat impresionant este ca au reușit într-o luna sa obțină informații despre virus și structura lui, informații ce au fost distribuite tuturor tarilor ptr a le ajuta în identificarea cazurilor și a controla răspândirea cazurilor. Acum câțiva ani, procesul dura mult mai mult. Plus mobilizarea și inițiativa de creare a acelui spital. Asta este impresionant.

   Sper ca asta să fie o lecție ptr ei, iar partidul sa ii pedepsească pe cei ce (încă) mai mănâncă orice vietate fără norme minime de igienă. Focarul nu a izbucnit la seama lipsei mâncării, ci din prostie și obiceiuri rudimentare (au și românii destule, BTW). E impresionantă evoluția țării și nivelul de trai din marile orașe, dar o parte din din populație parcă refuză să civilizeze. La cât de determinați sunt conducătorii, probabil vor fi măsuri punitive, după ce reușesc să controleze situația.

  • @Abc, până la urmă tot tradiția o să îi omoare, din păcate. Parcă suntem bătuți în cap și noi, nu înțelegem că a evolua ca țară și popor înseamnă să păstrăm doar ceea ce este bun din istorie, tradiție și mod de gândire.

 2. Chinezii, comunisti fiind ascund bolile si epidemiile sub pres, exact ca romanashii. Pana nu mor oameni sau iau foc nu se schimba nimc. Asta e riscul unei societati inchise unde partidul manipuleaza si pune pumnul in gura. Chinezii creaza cele mai mari epidemii ca SARS, gripa aviara, acum coronovirusul. La Americani s-ar fi raporat imediat orie situatie pentru oamenii mor si aia care ascund ar face puscarie. Dar la jegosii de chinezi care mananca lilieci care au peste 60 de bacterii in system, nimeni nu raporteaza pana nu crapa un oras intreg.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.