G4Media.ro

VIDEO Niveluri istorice pe râul Putna / Apele Române: Intervenim cu toate…

VIDEO Niveluri istorice pe râul Putna / Apele Române: Intervenim cu toate echipamentele din dotare pentru apărarea localităţilor din bazinul Siretului şi al Putnei

Administraţia Naţională „Apele Române” anunţă că nivelul râului Putna este unul istoric, depăşindu-l cu 3 centimetri pe cel din anul 2005, şi că se intervine cu toate mijloacele din dotare pentru limitarea efectelor produse de inundaţii în bazinul Putnei şi al Siretului. La Vadu Roşca, localitate aflată la confluenţa Putnei cu Siretul, se montează panouri mobile pe doi kilometri, relatează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de „Apele Române”, Administraţia Bazinală de Apă Siret, autorităţile locale şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor monta panouri mobile, pe o lungime de circa 2 kilometri, pentru apărarea localităţii Vadu Roşca, aflate la confluenţa Putnei cu Siretul.

Panourile mobile suplimentare vor fi trimise de către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa.

„Amintim că, în urma precipitaţiilor istorice înregistrate în bazinul hidrografic Siret, de peste 200 l/mp, în ultimele 48 ore, localitatea Bilieşti este cea mai afectată, urmănd ca apa acumulată să se scurgă, prin canalele de desecare şi pompare, înapoi în râul Putna. Administraţia Naţională ”Apele Române”, prin Administraţia Bazinală de Apă Siret, în colaborare cu S.C. Hidroelectrica S.A., au luat măsuri pentru atenuarea undelor de viiturăîn vederea preluării mai rapide a debitelor înregistrate, în ultimele zile, pe râul Putna. Menţionăm faptul că nivelurile râului Putna, la staţia hidrometrică Mirceşti, au depăşit cu 3 cm pe cele istorice înregistrate în anul 2005. În acumulările Călimăneşti şi Movileni, a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate, în ultimele zile, pe râul Siret şi afluenţii săi”, arată sursa citată.

Reprezentanţii „Apele Române” adaugă că, având în vedere reactualizarea avertizării hidrologice emise de INHGA, asociată cu perioadele caniculare prognozate de către Administraţia Naţională de Meteorologie, oamenii trebuie să ştie că există posibilitatea creşterii severităţii fenomenelor hidrometeorologice în plan local, zonele cele mai expuse fiind cele aflate sub cod portocaliu, respectiv galben.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Astia nu sunt VIP-urile de la Recorder ? Sa vezi acum balbe …..

  2. Asa le trebuie, daca au dat-o afara pe chelnerita angajata la Apele Romane ! Ce daca nu stia care este malul stang, da’ stia sa apese pe ecranul calculatorului. Oare daca e solicitata sa revina , o mai veni ? Mai ales ca acum este nevoie sa le dea o mana de ajutor…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.