G4Media.ro

VIDEO Nicușor Dan: ”Prefectul vrea să atace în instanță regulamentul zonei istorice/…

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

VIDEO Nicușor Dan: ”Prefectul vrea să atace în instanță regulamentul zonei istorice/ Asta înseamnă liber la blocuri între case în centrul vechi din București”/ E prima dată când administrația respinge autorizații, face sesizări la DNA/ Speculatorii imobiliari pun presiune”

Primarul Nicușor Dan a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, ar urma să atace în instanță regulamentul de construcții care protejează zona istorică a Capitalei de o dezvoltare haotică și galopantă.

 • ”Asta înseamnă liber la blocuri între case în centrul vechi din București”, a transmis primarul general.

Nicușor Dan a declarat că acest lucru se întâmplă din cauză că este pentru ”prima dată când administrația respinge autorizații, face sesizări la DNA”, iar ”speculatorii imobiliari pun presiune” pentru ca regulamentul să fie desființat.

 • „Dispare regimul de protecţie al zonelor istorice. Adică, de exemplu, investitorul care a construit blocuri în curtea vilei Filipescu din bulevardul Aviatorilor va putea să vină la Primăria municipiului Bucureşti să ceară intrarea în legalitate a acelor blocuri. Sau orice proprietar de clădire din zona istorică va putea să vină la Primăria Capitalei şi să ceară demolarea acelei case, iar dacă primarul refuză, va da în judecată şi va spune că acea casă nu este protejată de nimic”, a mai declarat primarul.

Primarul a arătat că prevederile acestui document sunt în vigoare din anul 2000, moment din care, în ultimele două decenii, au fost emise ”zeci de mii de autorizații”, fără ca regulamentul să fie respectat.

Nicușor Dan mai spune că una dintre consecințe este că toate proiectele de autorizare care sunt în curs, inclusiv investiții publice sau PNRR, trebuie să reia circuitul de autorizare pentru că acestea vor trebui să se raporteze nu la regulamentul zonei protejate, ci la Planul Urbanistic General.

 • ”Absurdul situației: Avem un regulament din anul 2000 în baza căruia s-au emis zeci de mii de autorizații. Și deodată prefectul îl atacă. De ce? Pentru că prima oară, această administrație a început să aplice acest regulament, a respins sute de autorizații pentru că nu respectau zona protejată. Pentru prima dată administrația a făcut sesizări la DNA pentru acest regulament. Toți așa-zișii investitori, speculatori imobiliari, au început să pună presiune, să atace sursa, adică regulamentul zonei istorice. Și au găsit aliați: Inspectoratul de Stat în Construcții, în loc să apere interesul public, apără interese speculative”, mai transmite Nicușor Dan.

Primarul Bucureștiului a spus speră ca instituțiile statului să acționeze și să oprească ”acest act de iresponsabilitate”.

Nicuşor Dan a mai declarat că prefectul Toni Greblă i-a trimis o adresă datată 26 ianuarie, care a ajuns la 1 februarie la Primărie. Dan susține că prefectul îi cerea toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000, în care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.

Potrivit edilului, această documentaţie „are undeva între doi şi trei metri cubi”. Primarul mai spune că prefectul i-a transmis că dacă nu îi vor fi date toate aceste acte până în 6 februarie, va ataca în instanţă reglementarea PUZ zone construite protejate, iar motivaţia ar fi fost „pentru că există există suspiciuni în diverse medii”.

 • „Pentru că există suspiciuni în diverse medii, noi aruncăm totul în aer, inclusiv convenţii internaţionale la care România este parte”, a spus primarul general al Capitalei. El a adăugat că a organizat conferinţa de presă de duminică pentru ca „instituţiile statului să reacţioneze şi să împiedice acest act de iresponsabilitate (…) „Eu spun că nu există niciun temei juridic pentru ca aceste acte să fie atacate”, a mai subliniat primarul Nicuşor Dan.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

61 comentarii

 1. Ce te poti astepta de la reprezentantii psd ? Coruptie, iresponsabilitate, lipsa de cultura si de patriotism. Un blestem pentru Romania.

 2. Când și o aduce asta vreo trei-patru fini de la Strehaia sa i planteze în centrul vechi în doi ani va fi ca în Timișoara, cu mulți carpaci!

 3. Este de așteptat ca reprezentanții celor care doresc distrugerea Centrului Vechi să comenteze intens împotriva Primarului General (oricare ar fi numele lui), dacă acesta dorește conservarea moștenirii istorice a Bucureștiului.

  Și cred că aceste opinii vor fi cu atât mai vehement afirmate de apropiații ultra-controversatului personaj Toni Greblă cu cât vor fi mai motivați material.

  • Exact asfaltul îi lipsea Bucureștiului!!! =))) Ești mai consecvent decît b0ul, băbăiatule.

  • @florin – du-te bre postacule si te culca, nu te-ai saturat sa te ia lumea pe aici in raspar? Hai, ca nu mai merge propaganda pro kremlin pe aici, incearca si tu pe alte site-uri.

 4. Saptamana trecuta era o stire din Constanta despre un bloc construit deasupra unei conducte nationale de pacura
  Ideea este ca *prost* este cel ce cumpara din pacate. Plateste bani grei, vrea central, face sacrificii si moate primul la cutremur. Zona centrala a Bucurestiului a trecut prin Revolutie, blocuri daramate in ’77 , mineriade, etc.
  Stiu ca nu va intereseaza dar ai putea merge la un prieten, la o cafenea, etc di daca mori asta e, insa poti ramane sub daramaturi.
  Atunci degeaba regreti ziua de astazi… va fi prea tarziu.

  • Uite, asta e problema in Romanica: in loc sa fii linistit si sa crezi ca un constructor a respectat standardul, o autoritate a verificat constructorul, ca esti protejat daca gasesti nereguli, tu trebuie sa fii si politist, arhitect, avocat, zidar, inginer, contabil. Altfel, iti iei teapa.
   Ce viitor are o astfel de tara si societate?

 5. O lovitură pe care prefectul aliat cu rechinii și speculatorii imobiliari vrea să o dea istoriei Bucureștiului,patrimoniului arhitectonic ,cultural și istoric ,pe care sper ca instanța de judecată să o curme printr-o soluție dreaptă și corectă.

  • turistii merg in centrul vechi pentru cluburi si distratie, nicidecum sa vada ruinele denumite pompos „patrimoniu arhitectonic”
   AMR 2 ani

  • „prefectul aliat cu rechinii …”

   Condamnabil este, de asemenea, că susținătorii „proiectelor” nici măcar nu sunt din București, cum însuți domnul Toni Greblă este din Dolj și format profesional în Gorj. N’are nicio treabă cu Bucureștiul și nu-i pasă de oraș.

   Aberații precum că turiștii merg în diverse locuri pentru a admira construcții din otel si sticlă, prin urmare, clădirile Centrului Vechi ar trebui demolate sunt contrazise chiar de cele declarate de turiști, vizitatori ai Bucureștiului sau ai altor orașe din țară.

   Spre bun exemplu, susținătorii unor asemenea opinii pot vizita clădirea secției 1 Poliție din București, aflat pe Bulevardul Lascăr Catargiu 22, un „monument” al lipsei de inspirație.

  • @costica. Tu

 6. Bună ziua Florin! Ești bine? Cineva deprimat a scăpat de depresie după ce a citit comentariile tale. S-a spânzurat.

  • @Florin _ „Bucurestiul nu inseamna doar centrul vechi si case de patrimoniu.”

   Întocmai!
   Tocmai de aceea, „dezvoltatorii” domnului Toni Greblă pot lăsa Centru în pace și să-și construiască proiectele pentru „dezvoltarea” orașului în zonele în care marea majoritate a dezvoltatorilor construiesc: în nordul orașului, spre Ploiești, în sudul lui, spre Popești, în est, spre A2, ori spre Roșu în vest șamd.

 7. Mă întreb dacă Nicușor are de gând să facă ceva în legătură cu clădirile care stau să cadă la prima adiere de vânt. Tic-tac tic-tac

  • @ASD _ „Mă întreb dacă Nicușor are de gând să facă ceva în legătură cu clădirile care stau să cadă…”

   Bună întrebare, am scris-o și eu în comentarii anterioare.

   Răspunsul celor care îl detestă, de asemenea, pe Primarul General al Capitalei, dar cunosc legea și subiectul, a fost că există procese pe rol în aceste cazuri, procese care sunt tot amânate și amânate, de o justiție subordonată politic și aservită cleptocrației, a cărei marionetă este USL (uniunea PSD-PNL).

   Proprietarii așteaptă prăbușirea lor, uneori apare câte un incendiu surprinzător, pentru a fi ulterior definitiv demolate și construite în loc blocuri precum cele dorite de „dezvoltatorii” domnului Toni Greblă.

  • A cărei păpușar este USL ! Justiția e marioneta.

  • A cărei p.ăp.u.șa.r este USL ! J.u.stiția e marioneta.

 8. Sper ca „atacul” in instanta al prefectului sa fie repartizat unuia dintre copii mei….O s-o ia in….cum au mai luat-o si cu PUZ-urile si PUG-ul USL-iste facute in interesul mafiotilor imobiliari (sper doar ca Nicusor sa grabeasca PUG-ul ala facut ca lumea, ca altfel geaba stradania magistratilor).

 9. sper ca nu mai are nimeni idei timpite ca tine Resemnatu-le !

 10. Prefectul nu e acela care plimba cu ceva vreme in urmă caprele cu SUV-ul ?
  Stați puțin: îmi amintesc bine, in film se spune cum că Vito Corleone plimba și el în tinerețe caprele pe dealurile provinciei Palermo ?!
  O fi vorba de un ritual de inițiere mafiot, chit că în cazul sicilianului vorbim de o organizație Privată cu legături in Stat, in timp ce în cazul doljeanului aciuat pe Dâmbovița vorbim de apartenența la o organizație de Stat cu legături in Privat !?
  Mulțumesc anticipat!

 11. Probabil/Posibil că singurul lui merit în funcția de primar general este stoparea construcțiilor haotice ale dezvoltatorilor.Nu pentru că ar avea vreo viziune ci pentru că așa este el născut.Blocator.
  Altfel este un semiautist de manual.Maximum ce poate face,este să plimbe o gazeta matematică în traistă.Este un „om” ce nu-i poate fi încredințată nici o responsabilitate colectivă.

  • BA ESTI PROST ?Spune o vorbă din bătrâni. Troll uslist 2.0, papagalii ,pomanagii electorali, făcătură de ciumete cu mulțimii, de i …
   Nu o sa ajungi tu si nici neamul tău sa calcati măcar umbra lui ND.

  • @Amirs – Nu pune la inima, nu il mai baga in seama pe trollul eugen. Si, ca o constatare, foarte interesant! Dispare florin si apare eugen, deci, cum zicea cineva mai sus, cre’ ca avem un florino-eugen pe aici 😂

 12. N-au mai avut răbdare pana la anu’ după ce vedeta Firea urmează sa se instaleze șefă în Primărie. E pe repede înainte totul că își pierd milioanele investitorii. Asa au făcut și cu Timișoara și nimeni nu mai poate scoate acum gealatu’ din centrul vechi. România stat mafiot.

 13. Te-am depistat, j.a.vr.a im.putzi.ta! Garantez ca nu scapi fara sa platesti pentru mizeriile comuniste pe care le postezi!

 14. Bai Eugene da e flame mare observ…la datorie chiar si duminica la pranz… Vai de capul vostru de asistati

 15. Asta înseamnă PSD. Nu uitați!

 16. Toată familia Greblă atârnă de statul român: tatăl-Greblă, Toni, dublu pensionar special și angajat tot la stat, mai nou intermediar al rechinilor imobiliari, copilașii: Alin, școlit de tata Greblă la un liceu scump din Geneva, a dat buzna inapoi acasa și e cocoțat la stat, consilier, viceconsul, presedinte consiliu Administrație la IAR Brașov, orice se nimerește la stat pe bani buni e minunat pentru beizadeaua1: Mihai, fost inhaitat cu un irakian expulzat de statul roman, e acum la Nuclearelectrica plus alte chestii de stat, nora de Mihai, consiliera la Guvern. Bugetari de lux, clanul Greblă suge o groază de bani de la statul român. Bașca „intermedierile”.:(

 17. Sa ne spui si noua cine e papagalul asta

 18. Te uiti la acesti postaci – Eugen, Florin, etc. – cum se zbat ei in zeci de comentarii sa ne convinga ce rau e Nicusor si ce bun e Grebla (fost senator PSD, fost judecator CCR care vinde capre)… Oamenii normali, indiferent ce parere ar avea, scriu un comentariu si atat… Ei in schimb posteaza non-stop duminica dupa-amiaza… dezinteresati… pentru binele bucurestenilor… 🙂

  • Mananca si ei o paine, dar pute rau paine aia.

  • Nostalgici cu mustata caruntita, dornici pe razbunare pe cei ce le-au stricat jucaria in 1989, ei cred ca razboiul se va termina in favoarea lor. Cam asta e profilul, greu de crezut ca sunt niste tinerei. Se duce un razboi peste tot, chiar daca nu cu arme tot razboi este si asta. Cel mai bine e sa nu atati trolii, tarasc momeli dupa ei si exista riscul sa pleci dupa momeala.

 19. Mafiotul Toni Grebla.

 20. Gândiți va cine a fost ,,puie toni grebla,,!!! Nu ne mai facem bine!!!!
  Copiii mei nu vor mai trai în Romanica! Mi am promis! Oriunde numai sa le fie lor bine!

 21. Sa i tuf în gwura de hoți!

 22. Ipochimen puțin spus despre ong-istul DIABOLIC .

 23. Ipochimen puțin spus despre ong-istul DIABOLIC .

  • Mai ra.hat bolsevic, nu ti-au explicat pap.agalii comunisti care te patroneaza ca pentru a nu fi depistat iti trebuie mai multe dispozitive, mai multe IP-uri si adrese diferite pe care sunt inregistrate. De fapt degeaba spun, pentru ca patronii tai comunisti au minte putina si IQ redus! Aveti grija mare, curand incepe vanatoarea de bolsevici si de slugi ale acestora!

 24. Domnule Tony Grebla, ce ati spus dvs imediat dupa tragedia de la Pasajul Despartirii, in caz ca nu stiti, i se mai spune Unirii.
  Cum sa mai avem incredere in ce ziceti dvs? Va rugam sa ajungeti la o intelegere cu domnul Nicusor Dan. Sunteti platit de bucuresteni sa colaborati si sa rezolvati problemele, nu sa va certati pe teme pol.itice! Altfel nu va respectati contractul de munca si asteptam demisia dvs.

 25. Grebla e un dinozaur al Mafiei, pus de Mafia dâmbovițeană pt a apăra mizeriile făcute de Sârmănkur!

 26. Grebla e un dinozaur al Mafiei, pus de Mafia dâmbovițeană pt a apăra m(i)zeriile făcute de Sârmănkur!

 27. Se vede treaba ca, PSD-istului Grebla nu-i place ordinea si eliminarea coruptiei, a mafiei imobiliarelor etc…
  N. Dan stie: cand iti asumi sa pui lucrurile pe fagasul normal…..iti pierzi sustinerea, esti atacat….etc. Mafia din partide lucreaza cu ajutorul celor pe care i-au pus la butoane. Cum este si acest Grebla.

 28. @Eugen: De azi incolo sa te uiti pe geam din ora-n ora, sa privesti in spate din 2 in 2 pasi, co.mu.nist mizerabil ce esti! O sa platesti, nemerni,cule, pentru toata propaganda probolsevica ce o prestezi pe aici!

 29. Păi şi e vina noastră că statul e eşuat? În timp ce voi comentaţi aici, Întâiul Eşuat al Ţării rupe schiurile pe pârtiile Alpilor şi combină BMW-uri. Vi se pare că munceşte cineva pentru cetăţean în ţara asta?

  Dacă statul, partidele şi justiţia sunt o mafie, noi de ce să nu profităm?!

  Dacă Parlamentul dă legi cu dedicaţie pentru infractori, noi de ce să fim fraieri???

  Dacă CCR şi ICCJ dă prescripţie cu dedicaţie în zeci de mii de dosare penale, noi de ce să respectăm legea?!?!?!

  Dacă bucureştenii mămăligari acceptă să fie gazaţi în fiecare seară cu fum de deşeuri, noi de ce să nu ridicăm blocuri pe ei?!

  Dacă românii votează de 33 de ani cu FSN-PCR, noi de ce să nu cumpărăm nişte funcţionari corupţi, care se vindeau oricum zilnic?!

  CE ZICEA SORIN OVIDIU VÂNTU?

  ÎNTĂRIŢI-VĂ STATUL, DOMNILOR!

  Aşa că discutăm când veţi fi o ţară civilizată, cu un popor demn şi inteligent. Până atunci vă vom ridica blocuri şi în c*r, dacă avem noi chef! Pentru că legea şi mafia de stat ne apără pe noi, nu pe voi!

  Hai, v-am pupat pe portofele!

  Şi să închideţi bine geamurile diseară să nu cumva să faceţi cancer pulmonar de la prietenii noştri, Mafia Deşeurilor.

  • +1
   Cu bis!

  • Macar le ru.pe in Elvetia?

  • Pai nu e vina noastra, alegerile nu se castiga in functie de inteligenta noastra. A fost doar o coincidenta ca am votat si noi.
   Tara asta nu poate avea decat presedinte penelist, sau pesedist pentru ca penelistii si pesedistii au cei mai multi bani.
   Degeaba votez candidatul sustinut de alt partid mai mic, ceea ce am si incercat, ca nu ne ajuta.
   Asa ca p.rostul de aici esti chiar tu, ca nu ti-ai dat seama. Banul vorbeste, nu inteligenta noastra, ca daca era asa, altfel ar fi stat lucrurile.
   Si spume faci tu, de ciuda ca nu a castigat pesedista.

  • Ca sa intelegi, sa-ti desenez:
   Eugen se uita in portofel si vede daca are bani de la PSD:
   🦧 💸 🥀🥀🥀
   Si daca are, atunci apara PSD-ul.
   Acum, dupa ce am explicat, poate face o paralela pentru cazul in care concurenta e mai mare si e un singur post vacant.

 30. Greblă asta e unul care s-a luat la bătaie cu Vadim in parlament. Vă dați seama care este nivelul. Nicușor, protejeaza-ti dantura!

 31. Mare atentie ! Ca multe Case de pe Lipscani , vor Cadea la un Cutremur mai Mare ! Ar trebui Fotografiate Casele de pe Lipscani , si de Reconstruit alte Case din Otzel Beton pe aceleasi locuri , si cu aceeasi Arhitectura a Caselor ! Primarul vine in Bucuresti , dupa aceea pleaca din Bucuresti , dar in urma lui ar trebui sa ramana Case Solide sa mai reziste inca 500 de Ani , pana in Anul 2523 ! Sau pana in Anul 3023 ! Pe Lipscani !

 32. O fi pregatit copertile dosarului?

 33. Apreciez din toate puterile stilul si calitatea continutului comentariilor precedente.
  Si gramatica limbii elegante si distinse (o comoara, nu?)!
  Astea-s comentarii ce nu vor fi nietzscheodata cenzurate de administratorii site-ului!!!!
  Mai am de învatat, da’ nu vreau.

 34. Clasa politică este o emanație a unor șmecheri. Așa încep bunele analize economice ale stagnării.

 35. În lumea civilizată, clădirile de patrimoniu TREBUIE consolidate și restaurate de către proprietari exact cum erau inițial. Fără să modifici ceva. La noi e bătaie de joc cu clădirile acestea. La Constanța, din Vila Georgescu P+1E, s-au păstrat două fațade și s-a construit un acvariu de 5 etaje. Iar pe fațadele păstrate s-au pus termopane din plastic. În Italia ai fi luat ani grei de pușcărie. Ca și cum iei un tablou de Monet și desenezi pe jumătate din el un BMW.

 36. @Eugen,
  Dar de agresivitatea limbajului tău la adresa doamnei @Adriana Negureanu nu zici nimic !?
  Și reține un aspect: e o mare diferență între a fi agresiv în limbaj la adresa unui adversar și a fi agresiv în limbaj la adresa copiilor acelui adversar !
  Sper că ințelegi diferența…

 37. Dacă punem problema așa, de ce am exclude ideea că printre noi avem de fapt un @Evgheni, iar locul din care tastează ar putea fi unul de regulă mult mai…geros in perioada lunilor de iarnă ?!