G4Media.ro

VIDEO Nicu Ștefănuță: Sper ca instituțiile de forță ale statului să găsească…

VIDEO Nicu Ștefănuță: Sper ca instituțiile de forță ale statului să găsească filiera pe care intră dezinformările / Lipsa de încredere în știință mă sperie, au ajuns oamenii să creadă mai degrabă în babe și vraci decât în medici

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (USR / Renew Europe) a declarat într-o dezbatere organizată de G4Media.ro pe tema pandemiei că ”lipsa de încredere în știință și medicină mă sperie” și a arătat că dezinformările legate de vaccinare și pandemie ”securitatea națională”

”Sper ca instituțiile de forță ale statului să își facă treaba și să găsească filiera pe care intră aceste dezinformări”, a mai spus eurodeputatul român.

 • Principalele declarații ale lui Nicu Ștefănuță:

România pierde războiul comunicațional în acestă pandemie. Sistemul de sănătate a fost puternic zdruncinat. Dar trebuie să vedem și oportunitățile, pe lângă impactul negativ al pandemiei
Sunt responsabil al PE și pentru lupta împotriva cancerului, care ne va lovi în continuare, pentru că multe cazuri de cancer au trecut nedisgnosticat la timp, și mă aștept la un impact major pe termen lung
Oportunitățile create la acest moment la nivelul UE. În primul rând, ideea de rezervă strategică. Apoi ajutorul medical de urgență.

Lipsa campaniei de vaccinare s-a făcut cu politicieni care ne-au vândut libertate. Trebuia răspuns cu argumente științifice la frica, minciuna și dezinformarea de pe piață. Toate acestea sunt o cocaină pentru creierul oamenilor, toată dezinformarea pompată masiv în România, și cocaina aceasta trebuia combătută tot cu ceva medical, nu cu metafore. Trebuiau halate, nu costume în campania de comunicare. Politicienii trebuia să stea în spate. Ne trebuia mai multe fețe credibile din mediul medical, care să explice cu răbdare.

Lipsa educației sanitare în școli, lipsa educației elementare – dar să nu dăm vina pe populație, ci tot pe planul politic care tot promite 6% din PIB pentru educație.

Lipsa de încredere în știință și medicină mă sperie. Trebuie să lucrăm tot din educație. Au ajuns oamenii să creadă mai degrabă în babe și vraci decât în medici. Vedem dezinformare și fake news pe un teren extrem de fertil. Și eu sper ca instituțiile de forță ale statului să își facă treaba și să găsească filiera pe care intră aceste dezinformări pentru că ele erodează securitatea națională, nu e nici un dubiu.

Context.

LIVE Video și principalele declarații, pe G4Media.ro https://bit.ly/ImpactulPandemiei_LIVE2021

Facebook event page: https://www.facebook.com/events/597807358329257

Impactul pandemiei asupra sistemului românesc de sănătate și modificări în politicile europene – un eveniment LIVE organizat pe 21 octombrie 2021 de G4Media.ro, în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Acțiune co-finanțată de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication)

Sectiunea dedicată proiectului pe G4Media.ro – Parlamentul UE https://www.g4media.ro/parlamentul-ue

G4Media.ro și Edupedu.ro implementează în cursul acestui an proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” finanțat de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication).

Proiectul se concentrează pe trei sectoare principale în care se așteaptă ca acțiunile Parlamentului European să ofere ajutor, îndrumare și soluții pentru cetățeni, companii și instituții puternic afectate de pandemie: economia, sistemul medical și educația. În timp ce România are probleme sistemice în toate aceste trei sectoare, pandemia provoacă mai multe daune și este evidentă nevoia de soluții și reforme. Acesta este motivul pentru care este crucial să abordăm aceste trei fenomene în proiectul nostru. Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Lool, care stat bre, politicienii care sunt mai împotriva științei decât omul de rând sau medicii homeopați?
  Gândirea critică și înțelegerea lumii în care trăim este ceva personal, în viitorul tehnologizat și cu schimbări rapide, supraviețuiește cine se adaptează…restul, la venit minim garantat și făcut prunci.

 2. „Institutiile de forta” nu pot educa indivizii, pot doar sa-i constranga.

 3. Credem în Știința care spune că femeile sunt bărbați.

  • Sau ca bărbați pot sa nască

  • Exact. Credem in una stiinta leftarda, atotstiitoare si de necontrazis, femeia are penis iar raspandirea va fi oprita injectandu-ne cu ceva ce NU opreste raspandirea, leftard akbar. 🤣🤣🤣🤣 Fauci, acest Iisus Hristos al cultului schizofrenic iliberal leftard.
   Care nu e din cultul nostru leftard, e „fascist”, „rasist”, „terorist”, va arestam bai pe toti in numele partidului leftard unic global, daca nu, trimitem „anti-rasistii” BLM si „anti-fascistii” ANTIFA si va da in cap.
   Care deschide gura bai, e terorist direct, sa vina armata si la ocna cu voi.
   Oooo, leftard akbar. 🤣

 4. Păi e cauza si efect, de ex. demolați WTC 1,2&7 sau sa avem mortalitate ATI 70% față de alte țări europene care au 20% pe aceleași proceduri și cu aceeași aparatură.
  Nimeni nu mai crede toate minciunile debitate non stop de la finalul WW2.

 5. Păi sa inceapa cu Ministrii care ar trebui sa-si evalueze obiectiv subordonatii (directorii de companii + CA, presedintii). Se acopera cu hartoage noi copy/paste din anii anteriori fara sa faca nimic.
  Cum sa ai incredere intr-un director care te asigura ca „totul e bine” fara sa analizeze nimic??!
  Lasati doctorii si pacientii… ăia chiar sunt bine.
  Altii ne facrau prin dezinformare: pentru MULȚI BANI!

 6. increderea in medici nu s-a pirdut acum , ci atitudinea lor din ultimi 30 de ani. Aceste apeluri sunt in totala contradictie cu comportamentul cadrelor medicale daca ajungi pe mana lor

  • Iti doresc sincer ca, daca te imbolnavesti, sa nu ajungi pe mana unui medic.
   De fapt, oameni ca tine nici nu merita medicina.
   Babele, vracii sau popii va sunt suficienti

 7. Bai baiatule du-te la Balaceanca daca vrei institutie de forta.

 8. Cenzură Neobolșevică!

 9. Lipsa de încredere incepe de la cel mai înalt nivel.
  Oamenii nu mai au incedere decât în ei înșiși.

 10. usecuricii se deconspira singuri…nici macar nu-i duce capul…pnl+usr+udmr puteau face o lege in parlament ca in italia sau franta, nu? aveau majoritate, faceau o lege in iunie atunci cand au invins pandemia in care ne spuneau in 30-45 de zile nu mai au voie oamenii la serviciu decat vaccinati gratis schema completa sau testati continuu pe banii lor la 2-3 zile iar testul e plafonat la 50 de lei maxim.asta inseamna respect fata de lege, pregatire din timp, respect fata de contribuabil. sau macar puteau aplica HG-urile in vigoare pana vineri, cu restrictii la 3 la mie si apoi la 6 la mie.

  • … da, asa cum PNL+USR+UDMR puteau sa desfiinteze sectia speciala si pensiile speciale ale „alesilor” 🙂

   USR au incercat da’ coledzii s-au impotrivit.

 11. Cu babele si vracii e de pe vremuri. Concluzia-am ramas la acelasi nivel de inapoiere in gandire.

 12. LGBT si Bruxelles dusmanii Romaniei si ai lui Isus Cristos!

 13. Bai nene e lipsa de incredere in autoritati in politicieni…..adica tu ca utoritate politica de 30 de ani ma furi,esti corupt,iti bati joc de mine si acum brusc trebuie sa te cred ca imi vrei binele….

 14. Din ciclul „am eu un băiat care le are cu știința“: e plin de hăbăuci pe aici care își închipuie că știința e o chestie în care poți „crede“ în mod facultativ sau salectiv, gen „or fi pocăiții creștini, dar ortodoxia e mai adevărată“.
  Alții debitează candid „mie nu-mi plac forțele elastice pentru că m-a plesnit o joardă peste meclă, deci ele nu ar trebui să existe“

  Îmi plac „geniile“ de net, sunt foarte amuzante! :)))))

 15. au mamă….ce logică au unii.
  ăsta s-a trezit vorbind?!

 16. Ești de la noul Minister al Adevărului?

 17. Necesitate urgenta: Prioritate la spitalizare pentru cei vaccinati si care din cauza unor morbiditati trebuie spitalizati. Cei nevaccinati, numai in masura locurilor ramase neocupate de vaccinati.

  • Au dat guvernele slugă tonul la discriminări și acum au apărut noii stahanoviști și „oameni de bine”!

 18. „Sunt responsabil al PE și pentru lupta împotriva cancerului” – pentru asta de ce nu s-a gasit vaccin in 6 luni?
  Sau ca sa intreb altfel, ce s-a schimbat de cand esti tu „responsabil”?

 19. Nu vaccin trebuia sa gaseasca in 6 luni ci un leac, un medicament cu care sa luptam impotriva bolii. Cu vaccinul vom lupta impotriva raspandirii, atunci cand, dupa ani de studii, vom fi siguri ca este bun. Care au fost interesele ca Big Farma sa nu gaseasca un medicament? Vaccinul a fost mai eficient economic, iar pandemia a facut 600 de noi miliardari.

 20. De 30 de ani guvernantii de orice nivel din tara asta mint si fura si ei au pretentia ca cetateanul care plateste tot in economie sa aibe incredere in ei ….
  Niste scursuri sociale .
  La urmatoarele alegeri parlamentare trebuie sa nu se prezinte nici un votant . Clasa politica trebuie schimbata in totalitate .