G4Media.ro

VIDEO Momentul când roverul Perseverance a ajuns pe Marte după o călătorie…

sursa foto: Captură video

VIDEO Momentul când roverul Perseverance a ajuns pe Marte după o călătorie de aproape 480 de milioane de kilometri

Roverul Perseverance, aparţinând NASA, a asolizat pe Marte (la ora României 22:57), după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri.

Asolizarea pe Marte este foarte dificilă. Doar aproximativ 40% dintre toate misiunile trimise spre Marte, de toate agenţiile spaţiale, au reuşit să execute cu succes această manevră. Sute de variabile trebuie să se alinieze perfect pentru succesul acestei operaţiuni.

Etapa de asolizare este supranumită „cele 7 minute de teroare” pentru că este foarte periculoasă, iar NASA nu poate controla în niciun fel evoluţia sistemelor concepute să depună roverul în siguranţă la sol, din cauza faptului că un semnal radio are nevoie de 11 minute pentru a ajunge de la Pământ la Marte, iar procesul de asolizare se termină după doar 7 minute.

Astfel, în momentul în care NASA va primi de la rover semnalul că a intrat în atmosfera lui Marte, roverul se va afla deja în siguranţă, la sol, sau misiunea va fi eşuată.

sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Excelenta veste ! Abia astept sa vad oameni pe Marte

 2. un filmulet de 1 minut cu niste prezentari grafice si bucuria unor oameni (exceptionali, nu contest) si 2-3 secunde cu niste secvente statice despre ceea ce doreste a fi
  era mai fain sa ne arate un filmulet , cu invers proportii

 3. Pana nu avem confirmare de la.Chinezi sau arabi nu cred in niste imagini trucate.

  • Esti penibil, taica… Urmeaza sa spui ca aselenizarea a fost o farsa, iar Pamantul e plat ca o lipie. Mai pune mana pe o carte, zau.

  • asa i Boss, au ajuns amerlocii pe Luna in anii 60 , cand un caculator era cat in bloc, si acum in anii 2000 nu au ajuns, cand un smartphone e de mii de ori mai capabil decat „blocul” din 1960! Ne lasi bre au abureala asta. Ca si acum: e doar o grafica, nimik mai mult!

 4. Felicitari,NASA!🌌

 5. „Urmărește etapele parcurse de roverul Perseverance pe G4Media. ”
  Parca ajunsese pe Marte, nu pe G4Media.