G4Media.ro

VIDEO Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a discutat despre inteligența artificială…

VIDEO Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a discutat despre inteligența artificială în Parlamentul European

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit joi despre dimensiunea politicii externe a inteligenţei artificiale într-o audiere în cadrul Parlamentului European, conform comunicatului dat publicităţii pe site-ul Alianţei Nord-Atlantice.

Într-o discuţie animată cu membrii Parlamentului European din cadrul Comisiei AIDA (Comisia pentru inteligenţă artificială în eră digitală), Mircea Geoană a subliniat importanţa NATO ca forum transatlantic de colaborare şi coordonare cu privire la tehnologiile emergente şi perturbatoare, menţionând totodată potenţialul de cooperare în acest domeniu între Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.

Secretarul general adjunct a subliniat activitatea continuă a NATO de a înţelege şi a adopta noi tehnologii şi de a-şi menţine avansul, inclusiv foaia de parcurs cuprinzătoare privind tehnologiile emergente şi perturbatoare adoptată de liderii NATO în decembrie 2019, precum şi strategia de implementare convenită de miniştrii apărării în februarie 2021.

Mircea Geoană a atras, de asemenea, atenţia asupra propunerii secretarului general al NATO pentru o promovare a inovaţiei în domeniul apărării care să promoveze o mai bună cooperare transatlantică în domeniul tehnologiilor critice ca parte a iniţiativei NATO 2030.

Oficialul Alianţei a subliniat, totodată, faptul că inteligenţa artificială aduce noi oportunităţi de cooperare între NATO şi UE precum schimbul de bune practici, dar şi eforturi coordonate pentru a dezvolta acele reglementări care să poată încuraja inovaţia şi să stabilească standarde globale pentru o utilizare etică a inteligenţei artificiale.

sursa foto: nato.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. E ca si cum Mutu ar discuta despre vorbire si Surdu despre auz.
  Nu zic ca nu pot si dresati sa simuleze ce nu au, dar e „decit” (sic gioana) o forma fara fond.

 2. dar la vantu, aseara, v-a placut, domnu Geoana? cum dracu a ajuns asta in conducerea nato, nu o sa inteleg niciodata…

  • E simplu de înțeles, când ești demnitar într-o țară, ai de a face cu alți demnitari și sunt o grămadă de interese la mijloc. In acest proces, încep să știe unii despre alții multe lucruri și se întâmplă multe mizerii (mersul împreună la Kurve e light…). Așa că nimeni nu-și încheie cariera, ci se folosesc de relații să stea la putere cât mai mult. Puterea corupe și lanțul continuă.

  • Cred că a contat mai mult Mihaela decât Geonica în treaba asta

  • Miki are dreptate cu mersul împreună la Mihaela

 3. Nici el nu ştie câţi sunt el.