G4Media.ro

VIDEO Ministrul ucrainean al Apărării s-a plimbat cu unul dintre primele tancuri…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Oleksii Reznikov

VIDEO Ministrul ucrainean al Apărării s-a plimbat cu unul dintre primele tancuri britanice Challenger 2 ajuns în Ucraina: „O marfă foarte bună. Aceste mașinării fantastice își vor începe în curând misiunile de luptă”

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, a lăudat Marea Britanie în timp ce a făcut o plimbare în ceea ce a spus că este primul tanc de luptă principal britanic Challenger 2 care a ajuns în Ucraina, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Marea Britanie a declarat în ianuarie că va trimite 14 dintre aceste tancuri în Ucraina, care se pregătește pentru o posibilă contraofensivă împotriva forțelor rusești care au invadat-o în urmă cu 13 luni.

Reuters notează că Reznikov a scris pe Twitter că tancurile „au sosit recent în țara noastră” și a postat un videoclip în care apare stând într-unul din șirul lung de tancuri pe un câmp deschis, toate arborând steagul galben și albastru al Ucrainei.

„A fost o plăcere să mă plimb cu primul tanc de luptă principal ucrainean Challenger 2 MBT [main battle tank]”, a scris Reznikov. „Aceste mașinării fantastice își vor începe în curând misiunile de luptă”.

În videoclip, el a făcut semnul cu degetul mare în sus și i-a mulțumit secretarului britanic al apărării, Ben Wallace, pentru tancuri.

„Minunat, Ben”, a spus el în engleză. „Este … o marfă foarte bună. Mulțumesc foarte mult din partea Ucrainei către Regatul Unit”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...