G4Media.ro

VIDEO Milioane de peşti morţi plutesc pe un fluviu din sud-estul Australiei…

Sursa: abc.net.au

VIDEO Milioane de peşti morţi plutesc pe un fluviu din sud-estul Australiei / Apele inundațiilor se retrag și au un nivel scăzut de oxigen

Milioane de peşti aflaţi în descompunere au blocat o parte importantă a unui fluviu din sud-estul Australiei, afectat de un puternic val de căldură, au anunţat vineri autorităţile locale, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Guvernul statului australian New South Wales a informat că „milioane” de peşti morţi plutesc pe fluviul Darling, în apropiere de satul Menindee, această fiind a treia extincţie în masă în zonă din 2018 până în prezent.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arătau bărci în mijlocul unor bancuri dese de peşti morţi, suprafaţa fluviului fiind aproape invizibilă.

„Este cu adevărat oribil, sunt peşti morţi cât vezi cu ochii”, a declarat pentru AFP Graeme McCrabb, un locuitor din Menindee, vorbind despre consecinţele „incomensurabile” asupra mediului.

Potrivit guvernului local, populaţiile de heringi şi de crapi au sporit puternic în acest fluviu în urma inundaţiilor recente, însă de atunci apele s-au retras.

„Moartea acestor peşti este legată de nivelul scăzut de oxigen din apă (hipoxie) pe măsură ce apele inundaţiilor se retrag”, a explicat autoritatea într-un comunicat, adăugând că valul de căldură agravează acest fenomen.

Precedentele extincţii în masă în zona Menindee au fost atribuite lipsei de apă din fluviu, dar şi proliferării unei alge toxice pe o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri.

Satul de 500 de locuitori a fost devastat de inundaţii şi de secetă în ultimii ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Milioane de peşti morţi plutesc pe un fluviu din sud-estul ţării” Asta ce e, un fel de titlu clickbaite? Era greu sa spuneti din sud-estul Australiei?

  2. Nu contează peștii dă-i încolo dacă ești vaccinat în pasarică de 20 de ori și ai 50 de mii de euro în contuleț poți vizita Australia și eventual poți împușca din elicopter un dromader că cică ăia beau oricum prea multă apă (informație verificată)