G4Media.ro

VIDEO Mii de greci au manifestat violent în Atena împotriva legii adoptate…

sursa foto: Captură video Twitter

VIDEO Mii de greci au manifestat violent în Atena împotriva legii adoptate de parlament, care restrânge drepturile în timpul demonstrațiilor de stradă

Parlamentul din Grecia a adoptat joi un proiect de lege referitor la demonstraţiile de stradă, în timp ce mii de oameni au manifestat, unii violent, în centrul Atenei pentru a denunţa noua lege, transmite Reuters, citată de News.ro.

Legea a fost depusă în Parlament de guvernul conservator în încercarea de a reglementa demonstraţiile care provoacă perturbări publice frecvente şi afectează comerţul.

Aproximativ 10.000 de demonstranţi s-au adunat în faţa Parlamentului cu pancarde pe care se putea citi ”jos mâna de pe demonstraţii”. Un grup de protestatari care s-a desprins de grupul principal a aruncat cu proiectile cu benzină în poliţie, care a răspuns cu gaze lacrimogene.

Proiectul prevede numirea unui ofiţer de legătură, restricţii pentru demonstranţi sau interzicerea demonstraţiilor, dacă autorităţile consideră că pun în pericol siguranţa publică. În plus, organizatorii sunt răspunzători pentru leziunile sau daunele provocate de protestatari.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 187 de voturi pentru, dintr-un total de 300 de parlamentari.

În Grecia, ţară care se reface încă după criza economică profundă declanşată în 2009, au loc frecvent proteste de stradă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Romania lui Klaus doarme,ar trebui sa-i radem .

  2. Protestatarii sunt de fapt comuniști extrem de violenți care fac scandal tot timpul. Grecia are, din păcate, un nucleu comunist important.

    • Nici vorba de comunisti de aceasta data. Manifestatiile de ieri vizeaza un drept democratic fundamental.