G4Media.ro

VIDEO Medalie aniversară lansată de Ziua Marinei Române, la 120 de ani…

VIDEO Medalie aniversară lansată de Ziua Marinei Române, la 120 de ani de la prima sărbătorire/ Fregata Mărășești, pe aversul medaliei

Pentru a marca cea de-a 120-a ediție a Zilei Marinei Române, Regia Autonomă Monetăria Statului lansează medalia aniversară „120 de ani de la prima sărbătorire a Zilei Marinei Române / Fregata Mărășești”, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”, care are loc sâmbătă în portul militar Constanța, transmit Forțele Navale Române într-un comunicat de presă.

„Emisiunea medalistică este dedicată sărbătorii marinarilor români, precum și asului de treflă din careul de ași al Marinei Militare Regale și face parte din Programul Medalistic 2022 al Monetăriei Statului. Aceasta a fost produsă în 150 de exemplare, dintre care 75 din argint fin și 75 din aliaj de cupru”, se mai arată în comunicat.

Pe aversul medaliei sunt ilustrate siluetele fregatei „Mărășești” (F111) și distrugătorului „Mărășești” (D12), pe un fundal cu valurile mării, iar în partea de mijloc este inscripționată deviza Forțelor Navale Române – „Onoare și Patrie!”.

Reversul piesei conține un marinar militar român, aflat în cart la timonă, cu o grupare navală pe fundal.

În urma colaborării dintre Forțele Navale Române și Regia Autonomă Monetăria Statului, au fost emise, în ultimii ani, mai multe medalii aniversare, cu prilejul unor evenimente importante din evoluția Forțelor Navale Române.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Aniversarea maririi pensiilor speciale