G4Media.ro

VIDEO Marcel Vela a venit la audierile din Parlament împreună cu Traian…

VIDEO Marcel Vela a venit la audierile din Parlament împreună cu Traian Berbeceanu, șeful său de cabinet: Principalul scop al echipei de la minister este creșterea încrederii populației în structurile de ordine publică / Avizul comisiilor a fost negativ

Marcel Vela, propus ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Orban 2, este audiat în comisiile parlamentare reunite de apărare. Vela a venit la audiere împreună cu șeful său de cabinet, Traian Berbeceanu, și a precizat că principalul său obiectiv îl reprezintă creşterea încrederii populaţiei în instituţiile de ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, ceea ce impune continuarea unor măsuri de eficientizare şi modernizare a ministerului.

Comisiile reunite au dat un aviz negativ, cu 10 voturi „pentru”, 4 abțineri și 15 voturi „împotrivă”.

„Ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului sunt foarte importante şi principalul scop al meu, ca ministru, şi al echipei care este acum în fruntea MAI este creşterea încrederii populaţiei în instituţiile din domeniul ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, lucruri care impun continuarea unor măsuri de eficientizare şi modernizare a MAI. În acest context, sunt necesare măsuri de reformă privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, soluţii de reorganizare a Poliţiei Române, toate acestea pentru a consolida structurile operative implicate în lupta împotriva infracţionalităţii, a reţelelor de trafic de persoane şi droguri, contrabandă şi criminalitate organizată”, a precizat Marcel Vela.

Vela a subliniat că Jandarmeria şi a Poliţia Română trebuie să fie organizate pe criterii de competenţă şi apreciate ca instituţii aflate în mod real în slujba cetăţeanului.

Marcel Vela a mai spus că dorește introducerea unei limite a mandatelor în funcţii de conducere pentru şefii de inspectorate judeţene, poliţie municipală, orăşenească şi pentru directorii din direcţiile ministerului.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Incompetentul asta e un politruc de doi lei, dar bine inhaitat cu mafiile din Militie si Jandarmerie. ”Liberal” vopsit

  • Din tot mandatul, memorabilă e poza cu escrocul Alexandru Cumpanashu, escroc pe care nu îl întreabă nimeni de sănătate și de contracte. :((((((
   Si, bineînțeles, tăcerea din ultima săptămână, nici pas nu a zis când consilierul județean interlop PNL de Brasov se ștergea undeva cu Poliția Română. Si urla că i-au terorizat copiii la descindere.
   Abia azi a apărut înregistrarea nefalsificata de interlopul penelist. Care încă e bine mersi in partid .

  • Asa zice Dragnea, de la Rahova?

 2. Respect,d le comisar!

 3. Einstein … Teoria Relativității !

 4. Competenţă la Poliţie? Vot de respingere!

  Ăsta e statul român, hoţi votaţi de proşti.

 5. Absolut toti incompetentii si lichelele sunt de stanga.Numai acolo au salvare caci intr-un sistem competitiv lipitorile danciloase, dragnezii cleptocrati, orlandezii chiparoscolani kremlinosi si valcovnicii de cripta, volgutoaiele si carmencioflele, pontalaii de stepa, andruscoizii iliterati, poposenia-genunche anticipatorul trecutului, you name it, pier ca mustele iarna.

 6. Cum ma sa te pe simți ca ministru la audieri împreună cu o persoană, Dl. Berbeceanu, trimis în judecata pentru fapte de corupție?! Nu era mai bine sa aștepte sa fie declarat de instanta nevinovat?

  • Traiasca trolii!!
   1. Berbeceanu a fost achitat (e drept, prima instanta).
   2. Procurorul si militianul care i-au facut dosarul au fost deja condamnati pentru matrapazlâcuri la dosarul ala.
   Cristi urâtule, citesti toata presa ori numai ce ti se indica dispre shefi?

 7. @Apreciați că ministrul de interne er trebui să explice și care este rolul și legalitatea „poterilor sindicale ale polițiștilor” , atâta vreme cât sunt acte normative ce interzic înființarea de structuri sindicale anumitor categorii, printre care și personalului militar din Ministerul Administrației și Internelor, ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.