G4Media.ro

VIDEO Loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeş-Turda ar putea fi finalizate…

Sursa Foto:captura video/Agerpres

VIDEO Loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeş-Turda ar putea fi finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie. Orban: Condiția este ca firmele să se mobilizeze pentru a respecta graficele stabilite

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost vineri într-o vizită pe șantierul Autostrăzii Sebeș- Turda, pentru a verifica lucrările la loturile 1 și 2. Oficialii au anunțat că lucrările la cele două tronsoane ar putea fi finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie.

„Din punct de vedere tehnic, al avizelor lucrărilor de deviere a reţelelor, din punctul de vedere al tuturor autorizaţiilor, nu mai există nicio oprelişte. Din punctul de vedere al asigurării finanţării suntem pregătiţi, plătim toate lucrările în conformitate cu prevederile contractuale. În momentul de faţă, pentru finalizarea celor două tronsoane de autostradă la termen, nu este necesară decât mobilizarea constructorilor”, a declarat Ludovic Orban.

Referindu-se la lotul 2 al autostrăzii, premierul a apreciat că antreprenorul de pe acest tronson ar trebui să suplimenteze muncitorii de pe şantier şi numărul utilajelor.

„Este necesară o mobilizare suplimentară şi de utilaje, cel puţin 45-50 de utilaje. De asemenea, este nevoie de cel puţin 300 de angajaţi suplimentari, pentru diferite tipuri de activităţi, pentru a putea realiza lucrările necesare în termenul planificat”, a punctat Orban.

„Pe lotul 1 am constatat un miracol (…), după patru ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării liniei electrice. După patru ani de aşteptări şi de bătaie de joc, până la urmă, pentru relocarea a patru stâlpi. Acolo frontul de lucru este asigurat, progresul fizic este la 90%. Nu avem, în acest moment, niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat – sfârşitul lunii noiembrie acest an”, a spus și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

 

 

Sursa Foto:captura video/Agerpres

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. asta daca nu intervinr USR cu Gotiu, si blocheaza .. cum zice Alexe Costel .. pentru ca se stie ca din cauza USR nu avem autostrazi in Romanica normala

  • Bine punctat! Si eu tot de asta ma tem! Speranta este ca a iesit din post si rugaciune dl senator Bulai (Tulai Doamne) si l-a pus la colt pe Gotiu !
   Oricum nemernici cei de la USR, era tara plina acum de autostrazi daca nu erau dansii!
   Doar vechile partide ne vor binele! Stim asta deja! :))
   Rog postacii de serviciu sa ma contrazică (cu argumente ar fi de preferat)!

  • Trebuie sa existe si eco-idioti cu comentarii de doi bani. Jet!

  • Eco-glumițe, vai ce haios 🤮

 2. Nici o sansa sa termine, uitati-va pe forumul proinfrastructura, sunt zeci de filmari in care se vede clar ca mai trebuie minim 2 ani la ritmul de lucru de acum.

 3. In orice tara civilizata aceste contracte vin cu termene fixe si penalizari. In Romania, contractele sunt date unor antreprenori care nu dovedesc ca au capacitatea de a executa lucrarile, nu sunt obligati sa aiba un numar de utilaje si angajati si nimeni nu raspunde pentru anii de intarzieri, lucrarile de o calitate execrabila, toate astea in timp ce mii de oameni mor anual in accidente pe sosele supra aglomerate.
  Impartirea asta pe loturi mici este o tampenie, contractele ar trebui semnate pe intreaga autostrada, statul ar trebui sa intervina pentru relocarea utilitatilor si emiterea avizelor in timp util si constructorul ar trebui monitorizat la sange sa-si respecte termenele si calitatea lucrarii.
  Doar ca CNADR si Ministerul Transporturilor sunt pline de incompetenti.