G4Media.ro

VIDEO Liderii de la Chișinău îndeamnă la solidaritate la 30 de ani…

VIDEO Liderii de la Chișinău îndeamnă la solidaritate la 30 de ani de la declararea independenței față de URSS

Președintele Maia Sandu a îndemnat, vineri, cetățenilor Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la proclamarea independenței statului față de defuncta Uniune Sovietică, să își aducă fiecare contribuția pentru a face Republica Moldova un stat mai prosper. 

„În anii ce au urmat am văzut cât de grea poate fi povara libertății. Mulți cetățeni au luat drumul străinătății. Am învățat că noi trebuie să facem ordine în țara nostră. Astăzi știm că soarta nostră, bunăstarea și viitorul nostru sunt în mâinile noastre. Lăsăm trecutul în urmă, ridicăm capu și mergem înainte cu încredere. Știm ce avem de făcut. Ne iubim țara și vrem să trăim bine pe acest pământ roditor.

Noi, urmașii noștri și urmașii urmașilor noștri vrem ca satele și orașele noastre să fie din nou pline de oameni. Legământul nostru de azi e că vom construi o Modovă prosperă și liberă. O vom construi împreună. Lumea de azi se schimbă rapid. Viitorul nu este este promis și nici cert. Știu în inima mea că vom izbuti. Țara noastră are oameni luminoși, muncitori și buni și doar cu ei are viitor. Să trăiți, dragi concetățeni. La mulți ani, Republica Moldova!”, a declarat Maia Sandu.

De asemenenea, premierul Natalia Gavriliță a adresat un mesaj care a țintit diaspora moldovenească, ce se ridică astăzi, neoficial aproape de un milion de cetățeni.

„Suntem o mână de oameni care au muncit și au avut grijă de acest pământ și în perioadele grele și în perioadele de dezvoltare pașnică. Suntem o mână de oameni și ne aflăm acum pe tot globul. Legătura multora dintre noi cu țara e doar prin inimă și internet. Știu că multora acum le este dor de țara lor. Dar știu că nouă tuturor ne este dor de Moldova satelor pline de copii, Moldova orașelor pline de forfotă și activitate economică, de Moldova pădurilor bătrâne și a fântânilor cu apă curată.

Lucrăm împreună să avem o țară cu dreptate, o țară cu respect față de munca cinstită, o țara în care lucrezi, investești și prosperi. Fie ca următorii 30 de ani să fie mai buni. Să fie cu lecții învățate, cu greșeli nerepetate, cu eforturi încununate de rezultat și cu bucuria de a ne vedea unii pe alții împliniți. La mulți ani, Moldova!”, a declarat șeful Executivului de la Chișinău.

Pe de altă parte, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a spus că statul independent și suveran, Republica Moldova, a fost construit de femei puternice și bărbați curajoși care au muncit cu toții din greu.

Firește, fiecare dintre Dvs. aveți întrebări, reproșuri și speranțe legate de anii de independență a țării noastre. Ori, și după 30 de ani avem impresia că independența și statalitatea Republicii Moldova sunt înșelate. Ne confruntăm cu provocări majore în justiție, economie, securitate, sănătate, mediu. La 30 de ani de independență, Moldova abia învață să fie stat. Un stat tânăr, cu instituții fragile, în plină formare, care trebuie consolidate și dezvoltate.

După atâtea eșecuri, cred cu tărie că măcar acum, după 30 de ani, vom construi un stat pentru oameni. Pentru toți oamenii, indiferent de etnie și limba vorbită. Dar pentru asta avem nevoie de o transformare. De o schimbare la care trebuie să participăm cu toții, fiecare cetățean, pentru a trăi în țara noastră. În siguranță, stabilitate, bunăstare și respect”, a declarat liderul Parlamentului de la Chișinău.

Foto: Președintele Maia Sandu ține un discurs în Parlamentul de la Chișinău cu ocazia a împlinirii a 30 de ani de la independența statului. Sursă/Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Imi e mila de oamenii astia. Independenta lor e o minciuna, nu au fost niciodata si nici nu vor fi.

  2. @ dsasa, sunteti troll bolsevic, nu-i nimic, va va trece.
    Eu doresc fratilor nostri Multi ani de acum inainte!

  3. Klaus Johannis stand alaturi de Maia Sandu:
    Actualul si viitoarea Presedinta a Romaniei !