G4Media.ro

VIDEO Laserul de la Măgurele va putea fi folosit în dezvoltarea terapiei…

VIDEO Laserul de la Măgurele va putea fi folosit în dezvoltarea terapiei de cancer, a componentelor pentru telefoane și va putea reproduce situațiile din exploziile stelare

Cel mai puternic laser din lume, care a atins 10,88 PW, oferă României o fereastră spre cercetarea internațională de elită pentru că vor fi posibile, la Măgurele, experimente unice în lume, potrivit cercetătorilor cu care Edupedu.ro a stat de vorbă. Experimentele ar putea începe cel mai devreme în toamna acestui an, potrivit lui Nicolae Zamfir, directorul proiectului ELI-NP.

Cercetătorul Dan Stutman, ”șeful departamentului de experimente cu 10 PW și clientul principal al laserului”, după cum a declarat pentru Edupedu.ro, a explicat că ”o aplicație care se întrevede și care poate să revoluționeze medicina este folosirea laserilor pentru accelerarea de ioni grei, pentru terapie de cancer. Mai departe, înseamnă că s-ar putea în 10 ani, dacă lucrurile merg bine, să existe noi modalități de radioterapie, cel puțin la nivel de studiu. Problema cu radioterapia actuală este că pe jumătate omoară pacientul. O metodă care ar cruța pacientul, în timp ce ar distruge celulele canceroase la fel de bine ar fi de o valoare gigantică. Un fel de armă care să distrugă celulele canceroase și să le cruțe pe cele sănătoase.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sa dea domnu.Tehnica e mare.

  2. Aproape cert, trateaza si dubla hernie de disc, de weekend.

  3. La steaua care-a răsărit
    E-o cale-atât de lungă,
    Că mii de ani i-au trebuit
    Luminii să ne-ajungă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.