G4Media.ro

VIDEO Joburi vs. voluntariat, în vacanță/ Victor Vlăduț, centrul Proedus: „Orice loc…

© Len44ik | Dreamstime.com

VIDEO Joburi vs. voluntariat, în vacanță/ Victor Vlăduț, centrul Proedus: „Orice loc de muncă pe perioada vacanței aduce pentru orice tânăr responsabilitate”/ Înscrieri la proiect de voluntariat pentru liceeni: PROEDUS 2.0

Voluntariat sau loc de muncă, pe perioada vacanței? Cum este mai bine?

Reprezentantul centrului educațional PROEDUS, care funcționează în subordinea Primăriei Capitalei, a spus că nu se contrazic, cele două variante: „Nu aș separa întotdeauna voluntariatul și locul de muncă, pentru că ele pot fi întotdeauna se pot împăca foarte bine, putem avea și un joc și activități de voluntariat, evident timpul poate fi împărțit diferit în funcție de prioritățile pe car ele avem însă nu le-aș vedea neapărat separate” a declarat Victor Vlăduț în cadrul dezbaterii „Cum pretrecem cu folos vacanța de vară” organizată de G4Media/ENTR.

Victor Vlăduț susține că perioadele de voluntariat sunt deosebit de importante pentru tineri, acestea reușind să-i responsabilizeze în primul rând. ”Orice loc de muncă fie că este temporar, pe perioada vacanței, aduce pentru orice tânăr, indiferent de stadiul în care se află, responsabilitate”.

„Dacă ne uităm și la ultimul raport al Comisiei Europene spune că țări precum, din păcate România sau vecinii noștri bulgari, tinerii părăsesc cel mai târziu familia primară, în jurul vârstei de 28 de ani ar fi o medie în care tinerii nu mai sunt dependenți în totalitate de părinți. Personal cred că indiferent de domeniul în care activezi îți aduce o oarecare responsabilizate”, a mai spus reprezentantul PROEDUS.

Duminică au începutul înscrierile pentru cel mai mare program de voluntariat din țară, ”Voluntar PROEDUS 2.0”, dedicat elevilor din clasele IX – XII, a anunțat centrul de educație printr-un comunicat de presă.

„Invit liceenii din Capitală să facă parte din cel mai mare program de voluntariat din țară – Voluntar PROEDUS 2.0. Participarea la astfel de programe este foarte utilă tinerilor deoarece le oferă acestora oportunități de dezvoltare personală, iar un CV mai bogat le va fi, cu siguranță, de folos în cariera lor viitoare”, a scris primarul general al Capitalei, pe Facebook.

Participanţi la program vor primi certificate de voluntariat, stagii de formare şi excursii de weekend pe Litoralul Marii Negre, a menţionat primarul general.

Înscrierile se fac pe https://hubproedus.ro/voluntariat-2.0-elevi.html.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu mai puneți virgule dacă n-aveți habar cum se folosesc, e de-a dreptul jenant