G4Media.ro

VIDEO Italia: Liderul de extremă dreaptă Matteo Salvini își apără politica antimigrație…

VIDEO Italia: Liderul de extremă dreaptă Matteo Salvini își apără politica antimigrație pe insula Lampedusa

„Lampedusa nu poate fi tabăra de refugiaţi a Europei” – liderul italian de extremă dreapta Matteo Salvini, în campanie pentru alegerile legislative de la 25 septembrie, şi-a apărat joi politica antimigraţie pe insula italiană, care continuă să înregistreze mii de sosiri, relatează Agerpres conform AFP.

„Lampedusa este poarta de intrare a Europei, nu poate fi tabăra de refugiaţi a Europei”, a declarat Salvini presei la finalul unei vizite la centrul de primire de pe insulă de joi după-amiază.

„Cine are dreptul să vină în Italia, să vină în avion, nu într-o ambarcaţiune cu riscul vieţii sale. Cine nu are dreptul, să nu vină”, a adăugat liderul Lega, care doreşte ca cererile de azil să se depună în centre din ţările de emigrare, în Africa de Nord.

În ultimele zile, zeci de ambarcaţiuni precare şi supraîncărcate au intrat în apele insulei Lampedusa, o stâncă de 20 kmp, situată la circa 100 km est de coastele tunisiene, în inima Mediteranei.

Cum se întâmplă adesea în lunile de vară, când vremea mai bună reduce riscul de călătorie din Africa de Nord, centrul de primire de pe insulă este supraaglomerat, cu peste 1.500 de persoane înregistrate la o capacitate de patru ori mai mică.

Joi dimineaţă, sute de migranţi au fost evacuaţi spre Sicilia cu o navă, iar Salvini a acuzat autorităţile că au vrut să-i „ascundă” înainte de sosirea lui.

Senatorul italian a făcut din oprirea imigraţiei şi închiderea frontierei pentru clandestini fundaţia programului său.

Pe când era ministru de interne în 2019, Salvini a împiedicat mai multe nave umanitare care transportau migranţi să debarce în Italia.

Această decizie i-a atras în Italia urmărirea penală pentru sechestrare şi abuz de putere. Un proces din care a făcut o tribună politică. „Singurul ministru care a blocat debarcările (şi este judecat pentru asta!)”, a titrat partidul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sondajele sugerează însă că imigraţia este mai puţin o preocupare pentru italieni decât chestiunile economice, cu o inflaţie puternică ce atârnă asupra puterii de cumpărare şi a facturilor energetice, notează AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. conturile in ruble din rusia nu si le apara?

 2. Întrucât definiția “ extremei dreapta” e tot mai laxă și confuză, întreb cu respect și politețe: ce anume e de extremă dreapta în a cere respectarea legii la intrarea într-o țară?
  Pe dracu’ respect și politețe, s.p..urcată propagandă mai faceți…

  • Îți explică cu înjurături „p.r.o.g.r.e.s.e.i.i” imediat că ești rasist, intolerant, retrograd, fascist ..

 3. @mario 3- așa e, ei nu știu altfel. Zi să muriți Dvs. că v-a păsat de insultele lor vreodată… m-ați dezamăgi, Don Mario… cine bagă în seamă niște fătălăi pe.nib.ili?

  • Sunt pentru controlul s.t.rict al migrației.
   Azi ai postat corect, dar de cele mai multe ori meriți să fii înjurat. Doar ești Haur-olac.

  • @mario3 – Sherlock, dupe ce te-ai Prince că-s haurolac? Deși ( repet) mă _doare la un metru-n fața p.. de calificările date, află că .nu sunt. Da’ de, nu poate trăi românu’ dacă. nu pune o ștampilă… în rest, înjură-mă cât vrei, am fost băiat rău!😀😀

 4. Nu cred ca avem nevoe de migranti musulmani . Daca vor sa plece din africa pot merge in tarile musulmane . Sun destule si unele duc un traidecent .

 5. Migrația trebuie să se facă în mod controlat, nu poate Europa sa salveze toată Africa și Orientul. Cei care vin, să aibă contracte de muncă și să înțeleagă că trebuie să se adapteze lumii in care doresc să ajungă. Guvernele europene trebuie să renunțe la discriminarea propriilor cetățeni, în favoarea acestor „salvați”.

 6. Da,dar ce te faci căci o mare parte din acesti emigranti sunt trimisi de bombele lui Putin din Siria(care au luat cu asalt si coastele Greciei)si de mercenarii acestuia,adunati,chiar ca oile la stană,din Libia.
  Nu cumva acest lider a fost „prins cu rata-n gură”,adica cu tone de motorina,cadou,de la acelasi manuitor de emigranti spre Italia?Ce afacere politica minunată!Cum se învarte ea într-un cerc al succesului uimitor!!!
  Metoda Belarus,aici,aduce voturi,nu glumă.