G4Media.ro

VIDEO Israelul anunță că a „neutralizat’ un „tunel de atac” din Fâșia…

Sursa foto: Israel Defense Forces

VIDEO Israelul anunță că a „neutralizat’ un „tunel de atac” din Fâșia Gaza, săpat de gruparea islamistă Hamas

Armata israeliană a declarat luni că a blocat un tunel săpat de gruparea islamistă Hamas, aflată la putere în Gaza, care era destinat să fie un pasaj pentru militanții din enclavă spre Israel, relatează Reuters.

Bărbații înarmați palestinieni au folosit tuneluri pentru a lua prin surprindere forțele israeliene în timpul unui război din 2014 din Gaza. De atunci, Israelul a dezvoltat tehnologii de detectare și a construit o barieră subterană din beton cu senzori pentru a zădărnici încercările de a săpa peste graniță.

Armata a expus mai multe tuneluri în ultimii ani.

Cel mai recent tunel fusese „neutralizat” în urmă cu un an, dar a fost refăcut cu două rute care duceau spre Israel, deși nu treceau de bariera subterană, se arată într-un comunicat al armatei israeliene.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum, a declarat că gruparea are „dreptul de a folosi toate mijloacele pentru a-și consolida și dezvolta capacitățile” și că anunțul israelian a prezentat publicului „realizări false”.

Anunțul a fost făcut la aproximativ o săptămână după o explozie a violențelor transfrontaliere, în timpul căreia forțele israeliene au bombardat obiective palestiniene, iar militanții Jihadului Islamic au lansat sute de rachete spre Israel.

Israelul și-a concentrat operațiunea de trei zile asupra Jihadului Islamic, un grup militant susținut de Iran, evitând în același timp o confruntare directă cu Hamas, mai mare și mai puternic, care guvernează zona de coastă a Gaza din 2007.

„Eram conștienți de existența acestui tunel, dar am așteptat ca această (operațiune) să se încheie înainte de a acționa”, a declarat un purtător de cuvânt militar israelian pentru Reuters.

El a precizat că a fost o „operațiune non-chinetică”, ceea ce înseamnă că Israelul a inundat tunelul, care se afla la mare adâncime în subteran.

A fost un „tunel destul de avansat” care ar fi avut ca scop să mute oameni înarmați sau luptători în Israel pentru a-i ataca pe israelieni, a spus purtătorul de cuvânt.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Rau au facut. Eu cand dau de un tunel de sobolan astept cu nerabdare sa-si scoata mecla,apoi vine lopata peste dansul 😄😄😄

 2. Hamas este organizatie terorista, nu grupare islamica!

 3. Hamas este organizatie terorista, nu grupare islamica.

 4. Hamas este organizatie terorista, nu grupare islamica,

 5. O scurta trecere in revista a faptelor de vitejie ale ”gruparii islamiste” (pentru redactie)
  April 6, 1994 – Afula Bus suicide bombing – 8 dead – Hamas claimed responsibility
  April 13, 1994 – Hadera bus station suicide bombing – 5 dead – Hamas claimed responsibility
  October 19, 1994 – Dizengoff Street bus bombing – 22 dead – Attributed to Hamas.
  July 24, 1995 – Ramat Gan bus 20 bombing – 6 dead – Hamas claimed responsibility
  February 25, 1996 – First Jerusalem bus 18 suicide bombing – 26 dead – Hamas claimed responsibility
  March 3, 1996 – Second Jerusalem bus 18 suicide bombing – 19 dead – Hamas claimed responsibility
  March 4, 1996 – Dizengoff Center suicide bombing – 13 dead – Attributed to Hamas.
  July 30, 1997 – 1st Mahane Yehuda Market attack – 16 dead – Hamas claimed responsibility
  Ma opresc aici, doar 3 ani pe sarite. Redactia, de ce nu ii numiti pe teroristi ce sunt? Adica teroristi? Pe AUR nu uitati niciodata sa ii numiti extremisti…Hamas este in regula pentru G4? V-a spus cineva ca au fost scosi de pe lista organizatiilor teroriste? Nu va este rusine de toti mortii pe care ii are Hamas in spate sa ii albiti in fituica voastra?