G4Media.ro

VIDEO Investigație Recorder în vămile din România: Pe aici nu se trece…

Sursa foto: captură video

VIDEO Investigație Recorder în vămile din România: Pe aici nu se trece fără șpagă / Tarifele pentru camioane și transporturi agabaritice pentru a fenta taxele CNAIR/ Liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, fost controlor de trafic, vizat de ancheta jurnalistică

Camioanele de transport plătesc sute de euro mită pentru a evita taxele mai mari impuse de CNAIR, fentând cântarul care le măsoară greutatea și înălțimea cu complicitatea funcționarilor din vămi, se arată într-o investigație realizată de Recorder.ro

Jurnaliștii de la Recorder anunță că au consultat surse din interiorul sistemului vamal, au parcurs documente, au obținut imagini video cu momente în care funcționarii români sunt mituiți și au urmărit zile întregi, dintr-o mașină, activitatea din vămile țării. În final, Recorder susțin că au obținut imaginea unui lanț al șpăgii care pornește de la firmele de transport, trece prin instituțiile statului și se termină în vârful clasei politice.

Unul dintre numele de politicieni care apare în investigația Recoerder.ro este cel al liderului PSD Giurgiu, Marian Mina, fost controlor de trafic. El este acuzat că în calitate de fost director CNADR a reangajat mai mulți controlori prinși de instituție că nu colectau taxele de pod. Jurnaliștii Recorder mai sustin că mina s-ar intâlni în fiecare sâmbătă la un restaurant din Giurgiu cu foști colegi, controlori de trafic.

Suprins într-una din aceste întâlniri, Mina a declarat că este firesc să se vadă cu foștii colegi.

Mina a fost ales în noiembrie 2022 în fruntea organizației PSD Giurgiu, fiind girat cu prezența liderului PSD, Marcel Ciolacu.

În urmă cu trei luni, România a ratat din nou aderarea la spațiul Schengen, în suspinele unei întregi clase politice, care s-a declarat revoltată și dezamăgită.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...