G4Media.ro

VIDEO Întâlnire istorică între președintele Donald Trump și Kim Jong Un în…

VIDEO Întâlnire istorică între președintele Donald Trump și Kim Jong Un în Coreea de Nord

Donald Trump este primul președinte american care a pășit pe teren nord-coreean, informează NBC News. Donald Trump a promis că va relua negocierile cu președintele Kim Jong Un privind denuclearizarea țării, după ce discuțiile de anul trecut au eșuat.

Întâlnirea celor doi lideri de stat a avut loc în zona demilitarizată care separă cele două Corei, duminică după-amiază (luni noaptea, după fusul orar european).

După o invitaţie lansată sâmbătă de Donald Trump pe Twitter în timp ce se afla la summitul G20 de la Osaka (Japonia), cei doi s-au întâlnit la Panmunjom, în banda de teritoriu care separă cele două Corei de la încheierea războiului din peninsulă în 1953.

Kim şi Trump şi-au strâns mâna deasupra dalelor din beton înalte de câţiva centimetri care marchează frontiera dintre cele două ţări.

Apoi, Donald Trump a făcut câţiva paşi împreună cu Kim Jong Un pe teritoriul nord-coreean. El a devenit astfel primul preşedinte al Statelor Unite care a păşit pe teritoriul Coreii de Nord.

„Îmi permiți să trec dincolo?”, l-a întrebat președintele Trump pe Kim, care i-a răspuns „desigur”, informează CNN.

„Nu m-am așteptat niciodată să vă întâlnesc în acest loc”, i-a spus Kim, vizibil entuziasmat, lui Trump. Președintele american i-a mulțumit pentru întâlnire liderului nord coreean și l-a invitat la Casa Albă.

După ce și-au strâns mâna și au trecut simbolic granița care desparte zona demilitarizată de Coreea de Nord, cei doi lideri au continuat întâlnirea, care a durat aproximativ o oră, pe teren nord-coreean.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Imi plac desenele-animate! Si istorice.